Spotify artık PlayStation uygulaması olarak da yayında

Spotify artık PlayStation uygulaması olarak da yayında

Sony ve Spotify arasında yapılacağını daha önceden de sizlerle paylaştığımız anlaşma sonuçlandı ve ilk meyvesini de verdi. Artık PlayStation 3 ve PlayStation 4 kullanıcılarının PlayStation Music servisini Spotify altyapısıyla kullanmasına izin verecek. Böylece oyuncular, oyun oynadıkları esnada Spotify hesaplarına bağlanıp kendi müziklerini de dinleyebilecek.

Toplam ücretli aboneli sayısı 15 milyon kişi olan Spotify'ın kütüphanesinde 30 milyondan fazla şarkı bulunuyor. Böylesi geniş bir arşive PlayStation'ları üstünden ulaşmaya imkan bulacak oyuncular açısından da PlayStation'ın Spotify uygulaması oldukça güzel bir gelişme.

PlayStation Music servisi Spotify işbirliği ile daha zengin ve içerik açısından daha anlamlı. Oyuncuların da kendi oyun müziklerini atayabilmesi, oyunu durdurmak zorunda kalmadan akıllı telefon/tableti kullanarak ikinci ekrandan şarkı seçimlerini Spotify uygulamaları üstünden yapabilmeleri yeniliğin getirdiği en büyük avantajlardan.

PlayStation Music içindeki Spotify'ın 41 ülkede faaliyete geçtiğini ve hem Sony hem de Spotify'ın üst düzey yöneticilerinin "oyun oynarken müzik dinlemek" konusunda oyuncuların ne istediğini anladıkları sonucuna vardığımızı söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.