İlk lüks Android akıllı saat için Tag Heuer, Google ve Intel iş birliği yapıyor

İlk lüks Android akıllı saat için Tag Heuer, Google ve Intel iş birliği yapıyor

İsviçre'nin önde gelen saat üreticilerinden akıllı saat üretmeye başlayacağını duyuran ilk şirket Tag Heuer oldu. Bunun için Google ve Intel ile iş birliğine gittiğini duyuran şirketin adımı, Android'i lüks segmentle buluşturması açısından da bir ilk.

İsviçre'de düzenlenen ünlü saat ve takı fuarı Baselworld 2015'te açıklanan iş birliği kapsamında Tag Heuer hem moda hem de teknoloji sektörüne hitap eden bir akıllı saat üretecek. Google, giyilebilir cihazlar için işletim sistemi Android Wear ile yazılım desteği sağlarken, saatte Intel çipleri kullanılacak. Saatin üretimiyse İsviçre'de yapılmayacak, bunun yerine halihazırda elektronik cihaz üreten tedarikçilerle çalışılacak. Saatin yıl sonunda piyasaya sunulması planlanıyor, fiyatı ve özellikleriyse o tarihte duyurulacak.

tag heuer

Şirketler akıllı saatle ilgili daha fazla detay vermezken, Reuters'ın ilgili haberinde Tag Heuer'in orijinal siyah Carrera modelinin dijital versiyonu olacağına dair bir bilgi yer alıyor.

İş birliği, Apple'ın 10 bin dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya sunacağı Watch Edition modeliyle hareketlenmesi beklenen üst segmentte rekabetin ilk somut adımı. Moda ve teknolojiyi tam anlamıyla bir araya getiren iş birliklerini ilerleyen zamanlarda daha sık görebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.