Masaüstü uygulamasını güncelleyen Spotify, şarkı sözlerini ve günlük viral listeleri göstermeye başlıyor

Masaüstü uygulamasını güncelleyen Spotify, şarkı sözlerini ve günlük viral listeleri göstermeye başlıyor

Masaüstü uygulaması güncellendiğini duyuran Spotify, uygulamasına eklenen yeni özellikleri bugün tanıttı. Güncellenen özelliklerin başında, dinleyicilerin şarkıya eşlik etmesini sağlayacak şekilde eklenen şarkı sözleri geliyor. Bunun için dünyanın en büyük şarkı sözleri kataloglarından birine sahip Musixmatch ile entegre edilen uygulama üzerinden, çalma anında tek tıkla şarkı sözleri görüntülenebiliyor.

Spotify'ın keşfet fonksiyonuna da entegre edilen şarkı sözleri özelliğiyle, en çok dinlenen şarkıların sözleri de masaüstü uygulamasından görüntülenebiliyor. Geliştirme, kullanıcıların şarkı sözlerini aramak için uygulamadan ayrılmasını engelleyebilecek nitelikte.

Genel olarak, dinleme deneyimini iyileştirmeyi amaçlayan güncellemelerden bir diğeri de geliştirilmiş Friend Feed özelliği. Halihazırda Spotify kullanıcıların arkadaşlarının ne dinlediğini görmesini sağlayan Friend Feed'in geliştirilmiş versiyonu, masaüstünde yan menüde aşağı kaydırma işlemiyle o anda hangi çalma listelerinin, şarkıların ve sanatçıların dinlendiğinin görülmesini sağlıyor.

Günlük viral listeleri de kapsamına alan Spotify, dünya çapında ve kullanıcının konumuna göre bölgesinde en çok paylaşılan şarkı listelerini göstermeye başlıyor. Buna ek olarak Spotify'ın tüm listeleri artık yeni müzikleri öne çıkarmaya başlıyor. Listeler, bir şarkının günlük olarak nasıl performans gösterdiğini izlemeyi de mümkün kılıyor.

Güncellemelerin önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıcılara açılması planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.