Günlük aktif 500 bin kullanıcıya ulaşan Slack'in bir yılı [İnfografik]

Günlük aktif 500 bin kullanıcıya ulaşan Slack'in bir yılı [İnfografik]

Birinci yaşını dün dolduran Slack, günün en hızlı büyüyen kurumsal uygulamalarından biri. İlk altı ayında 13 bin ekibe ulaşan Slack, geçen ikinci altı ayda bu sayıyı 60 bine çıkardı. Geçtiğimiz Şubat ayında 15 bin olan günlük aktif kullanıcı sayısı ise birinci yılı sonunda 500 bine ulaştı. Slack'in bu başarısı henüz sekizinci ayında 1,12 milyar dolar değerlemeye ulaşmasında önemli bir etkendi.

Bugün 135 bin ücretli üyeye ulaştığını söyleyen Slack bir yılda 12 milyon dolar kalıcı gelir (ARR: Annual Recurring Revenue) elde etmiş. Şirket, her 11 günde bunun üzerine bir milyon dolar ARR eklediğini söylüyor. ARR ölçümü gelirlerin düzenli olarak tekrar edeceğini işaret ediyor.

Slack'in en popüler olduğu ülke ve şehirlerde ABD ile San Francisco başı çekiyor. ABD dışında ise Tokyo ve Londra uygulamanın en sık kullanıldığı iki şehir. Dünyanın farklı bölgelerinden kullanıcıları Slack'te aylık ortalama 100 milyon saat geçiriyor ve toplam 300 milyon mesaj gönderiyor.

Flickr kurucu ortaklarından Stewart Butterfield tarafından bir yıl önce kurulan,‘takım içi iletişim ve etkileşim platformu’  Slack, ünlü yatırımcı Marc Andreessen'in söylediği gibi bu kadar kısa sürede viral hale gelen ilk kurumsal uygulama olabilir.

Slack, geçtiğimiz Ekim ayı sonunda Google Ventures ve Kleiner Perkins’in liderliğindeki turda 120 milyon dolar yatırım almış ve toplam yatırım miktarını 162 milyon dolara çıkarmıştı.

Slack'in birinci yaşı için hazırlanan infografiğini aşağıda görebilirsiniz.

slack infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.