Facebook'un ücretsiz internet projesi internet.org Hindistan'da kısmi kullanıma açıldı

Facebook'un ücretsiz internet projesi internet.org Hindistan'da kısmi kullanıma açıldı

hindistan internet.org mark zuckerberg facebookFacebook'un ücretsiz internet erişimi projesi Internet.org Hindistan'a adım attı. Temmuz  2014'te Zambiya'da uygulanmaya başlayan proje, Hindistan'ın 6 eyaletinde* kullanıma açıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Facebook ve Mark Zuckerberg, proje kapsamında sağlıktan habere, spordan bilgi ve iş konularına kadar çeşitli internet servislerine ücretsiz erişim sunduklarını açıklıyor.

Facebook'un ve Bing Arama'nın da dahil olduğu listede herhangi bir Google servisi yer almıyor. Yani Google servislerine erişmek isteyenler için farklı ve ücretli bir internet servisi kullanması gerekiyor.

Dünyanın en kalabalık 2. ülkesi olan Hindistan'da 10 milyonlarca kişiyi internetle tanıştırmak isteyen Facebook, internet.org ile daha önce Africa'da 150 milyon kişiye hizmet sunduklarını ve 6 milyon kişiyi ilk kez internetle tanıştırmıştı.

hindistan internet.org mark zuckerberg facebookReliance Communications işbirliğiyle bu hizmeti sunan Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Hindsitan'da 1 milyardan fazla insanın internete bağlanmadığının altını çiziyor.

Geçen Ekim ayındaki Hindistan ziyaretinden bir fotoğraf da paylaşan Zuckerberg, bir kullanıcı yorumuna verdiği cevapla internet.org'un Pakistan'a açılması için çalıştıklarını da söylüyor.

hindistan internet.org mark zuckerberg facebook (2)

Internet.org, Hindistan'dan önce açıldığı ülkeler Zambiya, Tanzanya, Kenya, Kolombiya ve Gana olmuştu.

*Tamil Nadu, Mahararashtra, Andhra Pradesh, Gujarat, Kerala, Telangana

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.