UberCargo: Uber şimdi de kargo işine el atıyor

UberCargo: Uber şimdi de kargo işine el atıyor

uber kargo  cargo2014'ün başarılı ve agresif girişimi Uber, ulaşım konusunda attığı adımları genişletiyor. Şehir içi ulaşım konusunda taksicileri isyan ettiren Uber, bu kez Hong Kong'dan başlayarak kargo işine el atıyor.

Borsaya açık olmayan en yüksek değerlemeli teknoloji girişimlerinden biri olan Uber'in lojistik tarafındaki potansiyeli konuşulmaya başlanmıştı. Bu beklentileri boşa çıkarmayan girişim, nihayet UberCARGO hizmetinin tanıtımını resmi blogu üzerinden yaptı.

İlk olarak Hong Kong'da denenen bu hizmet, Uber'den araç çağırmak gibi bir nakliyat aracı çağırmanıza aracılık ediyor. Eşyalarınızı araca yüklüyorsunuz ve ister araçla beraber seyahata katılıyor, isterseniz aracın istediğiniz yere ulaşmasını cep telefonunuzdan takip ediyorsunuz.

uber kargo

Şehir içi nakliye/lojistik hizmetlerinin potansiyeli hem yurt içinde hem de yurtdışında artıyor. Hong Kong da bu anlamda girişimlerin yatırım aldığı yerlerden biri ve New York gibi şehirlerde kullanılan bisikletli kurye sistemi de bu işin farklı bir tarafına işaret ediyor.

Uber'in Hong Kong'dan iyi bir ilerleme göstermesinden sonra yeni bölgelere hızlı bir şekilde açılacağına şüphe yok. Türkiye'de de özel araç ve taksi hizmetleriyle yer alan Uber'i bu agresif büyüme stratejisiyle yeni Groupon olarak adlandırmak sanırım yanlış olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.