300 milyon kullanıcıya ulaşan Instagram, Twitter'ı geride bıraktı

300 milyon kullanıcıya ulaşan Instagram, Twitter'ı geride bıraktı

Instagram, kullanıcı sayısı açısından dünyanın en hızlı büyüyen sosyal ağlarından biri olduğunu bir kez daha gösterdi. Geçtiğimiz çeyrekten bu yana 100 milyon yeni kullanıcı kazanan Instagram, 300 milyon kullanıcı eşiğini geride bıraktığını duyurdu.

Instagram CEO'su Kevin Systrom'un paylaştığı notla duyurulan haberde, Instagram'da her gün 70 milyon fotoğrafın paylaşıldığı belirtiliyor. 1,35 milyar kullanıcıya sahip Facebook'a bir günde yüklenen ortalama fotoğraf sayısı ise 300 milyon.

Instagram'ın kullanıcı sayısının iki yıllık değişimi, kaynak: Statista

Instagram'ın 300 milyon kullanıcıya ulaşması tarihinde ilk kez Twitter'ı da geride bıraktığı anlamına geliyor. Geçtiğimiz Ekim ayında 284 milyon kullanıcıya sahip olduğunu söyleyen Twitter'ın var olan büyüme hızıyla bu çeyrek sonunda 300 milyon sınırını geçmesi zor görünüyor. Bunun anlamı ikili arasındaki farkın açılabileceği, zira Instagram'ın 100 milyonluk artışına karşılık Twitter'ın aynı sürede kullanıcı sayısı artışı 38 milyon olmuştu.

twitter

Bir süredir özellikle markaların sahte hesaplarına ev sahipliği yapıyor olması nedeniyle eleştirilen Instagram, 300 milyon hesabın gerçekliğini de taahhüt ediyor. Instagram, kullanıcıların sahte hesapları takip etmesini engellemek için de yakında markalar, ünlüler ve sporcular için doğrulanmış hesap etiketleri eklemeyi planlıyor.

Twitter yakın zamanda Instagram benzeri filtreler eklediğini duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.