Google, Gmail'in yerini alacak e-posta uygulaması Inbox'ı tanıttı

Google, Gmail'in yerini alacak e-posta uygulaması Inbox'ı tanıttı

Google, oldukça büyük bir yenlikle karşımızda.  E-posta servisini baştan aşağı yeniden ele alan Google, uzun vadede Gmail'in yerini alması beklenen Inbox'ı resmi blogundan duyurdu. Gmail'i geliştiren ekibin imzasını taşıyan Inbox, Gmail'den  tamamen farklı ve yeni bir e-posta uygulaması olarak geliştirilmiş.

google gmail inbox mobilGoogle Now ve Mailbox'a yakınsayan Inbox, tahmin edebileceğiniz gibi bağlamsal bir yaklaşımla tasarlanmış. Yani yeni uygulama, aldığınız e-postaları geldiği gibi göstermek yerine, içeriği önceliklendirebiliyor, sıralayabiliyor. Uygulama bunu kontrol edebileceğiniz özellikleri Gmail'den farklı etiketlerle ve becerilerle sunuyor. Örneğin Bundles ile belirli gruptaki e-postaları bir araya getirebiliyor, Highlights'la önceliklendirebiliyorsunuz.

Uygulama size doğum günleri, uçuş bilgileri gibi konularda hatırlatmalar yapabiliyor, uyarılar gönderebiliyor ya da daha genel anlamda bir sanal asistan gibi çalışabiliyor. Söylediğimiz gibi Inbox'ta Google Now'dan çok şey bulmak mümkün.

Web, iOS ve Android için geliştirilen Inbox henüz beta olarak yayına başladı ve davetle kullanıcı kabul ediyor. Inbox davetiyesi almak için [email protected] adresine e-posta göndermeniz gerekiyor.

Google'ın açıklamasında Inbox'ın Gmail'in yerini hemen almayacağı söyleniyor. Inbox şimdilik Google'ın önümüzdeki on yıl içinde Gmail'in varisi omaya aday e-posta servisi olacak gibi görünüyor. Gelişmeleri ve detaylı incelemeleri aktaracağız.

Inbox'ın sayfası ise burada

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.