Apple Pay, yıllık 1.8 trilyon dolar işlem hacimli First Data ile kullanıma açıldı

Apple Pay, yıllık 1.8 trilyon dolar işlem hacimli First Data ile kullanıma açıldı

Apple Pay dün itibariyle resmi olarak kullanılmaya başlandı. ABD'nin en büyük finansal teknoloji şirketlerinden ve kendi alanında lider olan First Data, Apple Pay'e verdiği destekle ödeme sistemlerinde yeni bir dönemin kapısı açıyor.

First Data, Apple Pay'in güvenlik çözümleri sağlayıcısı olarak biliniyor ve hizmetleri 70 ülkede kullanılıyor. Apple'ın yılda 1.8 trilyon dolar ödeme geçişi sağlayan bir şirketle anlaşmış olması da potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.

20 Ekim itibariyle kullanılmaya başlanan Apple Pay ile ödeme yapmak cep telefonunuzu cebinizden çıkarıp bir uygulamayı açmak kadar basit ve hızlı. Aşağıdaki videoda gördüğünüz gibi ödeme yapmak istediğiniz NFC destekli POS cihazına iOS tabanlı cihazınızı yaklaştırıp parmak izi okuyucuda kimliğinizi doğrulayarak çok katmanlı denetimlerle güvenli bir ödeme yapabiliyorsunuz.

'Tokenization' olarak adlandırılan bu sistem kredi kartı veya banka kartı bilgilerini korumayı garanti ediyor ve  Apple'ın basitlik felsefesine uygun bir şekilde çalışıyor. Kablosuz ödeme terminalleriyle ödeme işlemini daha da kolaylaşacağını söyleyen First Data, e-ticaret tarafında da Payeezy.com ile Apple Pay'i kullanmak isteyen şirketlere yol gösteriyor.

Apple Pay'in bu potansiyelle başarılı olmaması düşük bir ihtimal gibi görünmekle beraber önümüzdeki dönemde şirketin finansal sonuçları da bundan olumlu şekilde etkilenecektir. Tim Cook, 16 Ekim etkinliğinde Apple Pay için 500 yeni bankayla daha anlaştıklarını açıkladı ama sanıyorum bu değişimden en çok etkilenecek olan da Google veya Amazon değil, bankalar olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.