Günlük 1 milyar izleme sayısını geçen Facebook, video tarafını geliştiriyor

Günlük 1 milyar izleme sayısını geçen Facebook, video tarafını geliştiriyor

Facebook, Google ile rekabet içinde olduğu çevrimiçi video yayıncılığında yeni bir kilometre taşına daha ulaştı. Günlük 1 milyar video izlenme sayısını yakalayan Facebook, bu alanda yeniliklerin geleceğini haber verse de halen YouTube'un çok gerisinde.

Facebook resmi blogundan yapılan açıklamaya göre her gün 1 milyar video izleme sayısını yakalamış durumda. YouTube ise 2012 başında günlük 4 milyar gösterimi geçmişti ve bugün çok daha ileri bir noktada.

Facebook'ta video özelliliğinin gelişimine değinen blog yazısında sayfa sahipleri ve tanınmış kişiler için video izlenme sayıları da yorum ve beğeni sayılarıyla beraber gösterileceği de paylaşılmış. Facebook'un şeffaflık anlamında attığı bu adımın getirisinin ne olacağını ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.

facebook video izleme istatistikVideolarda yenilikler

Facebook'un ilk günlerinden bu yana kazanç bakımından en çok ihmal edilen özelliği bence video tarafıydı. Bugün açıklanan yenilikler ise Facebook'un bu alanda işleri ciddiye almak istediğini gösterir gibi. Örneğin artık Facebook videolarının sonuna bir bağlantı eklenebilecek ve herkesin Facebook videoları aracılığıyla kendi işine trafik yönlendirme şansı artacak.

Facebook'un video tarafında Instagram ve Slinghot'tan faydalanma ihtimali bir yana, güncel durumda Facebook'un mobil kullanıcı üstünlüğü video tarafında da göze çarpıyor; video izlemelerinin yüzde 65'ini mobil kullanıcılar gerçekleştiriyor.

Diğer yandan video sonuna gelen kullanıcılara yeni videolar da önerecek olan Facebook, sayfa yöneticilerine de video analitiği alanında daha derin ölçümler sunacak.

Mayıs'tan Temmuz'a video izleme sayılarında yüzde 50 artış yakalayan Facebook'un Temmuz ayında çevrimiçi video dağıtım ağı LiveRail'i satın aldığını hatırlayacak olursak, 2015'te Facebook'un video tarafına ağırlık verececeğini düşünebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.