Dünyanın en zenginleri listesinde internet patronlarının etkisi artıyor

Dünyanın en zenginleri listesinde internet patronlarının etkisi artıyor

Ekonomi ve finans dergisi Forbes'un gelenekselleşen milyarderler listesi bu yılda yayınlandı. İnternet ve teknoloji patronları, milyarderler listesindeki ağırlığını arttırırken, Google, Facebook ve Amazon'un CEO'ları listede yerlerini bu yılda almaya devam etti.

Listenin ilk sırası geçen senelerde olduğu gibi yine değişmedi. Meksikalı Carlos Slim Helu, 73 milyar dolarlık servetiyle listenin birinci sırasındaki yerini aldı. İkinci sırada yine herkesin tahmin edebileceği bir isim bulunuyor. Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates'in, 67 milyar dolarlık serveti bulunuyor. Oracle ile tanınan Larry Ellison 43 milyar dolarla listenin beşinci sırasında bulunduğunu belirtelim.

İnternet şirketlerinin ilk temsilcisi 19. sırada yer alıyor. Dünya e-ticaret sektörünün en önemli isimlerinden biri olan Amazon.com CEO'su Jeff Bezos'un şu anda 25.2 milyar doları bulunuyor.

Jeff Bezos'un hemen ardındaysa Google kurucuları yerini almış durumda. Lary Page'in 23 milyar dolarlık serveti bulunuyorken, ortağı Sergey Brin'deyse bu rakam 22.8 milyar dolar. İkili böylece 20. ve 21. sıralarda yer almış oluyor.

Mark Zuckerberg'ün serveti geriledi

Microsoft'ta şu anda CEO koltuğunda oturan Steve Ballmer, 15.2 milyar dolarlık servetiyle listeye giren ikinci Microsoft kartı taşıyan kişi oldu. Ballmer'ın 51. sırada yer aldığını belirtelim.

Kısa sürede milyar dolarlık servete ulaşan ve dünyanın konuştuğu bir isim haline gelen Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, listeye bu yılda yer alan isimler arasında. 13.3 milyar dolarlık servete sahip olan Mark Zuckerberg listenin 66. sırasında. Mark Zuckerberg, geçen sene yayınlanan listede 17 milyar dolarlık servete sahip olduğu görülüyordu. Ancak Zuckerberg geçen seneden bu yana kendine ait bazı hisselerin satışını gerçekleştirdiği için şu anda 13.3 milyar dolarlık servete sahip olduğu görülüyor.

İlk 100 sıralamada teknoloji ve internet şirketlerinin ağırlığı hissedilir biçimde görülüyor. Gelecek yıllarda Forbes'un listesindeki bu sayının hızla artacağını düşünüyoruz.

Sıralama

  • 2. Bill Gates: 67 milyar dolar
  • 5.  Larry Ellison: 43 milyar dolar
  • 19. Jeff Bezos: 25.2 milyar dolar
  • 20. Lary Page: 23 milyar dolar
  • 21. Sergey Brin: 22.8 milyar dolar
  • 49. Michael Dell: 15.3 milyar dolar
  • 51. Steve Ballmer: 15.2 milyar dolar
  • 66. Mark Zuckerberg: 13.3 milyar dolar
  • 98. Laurene Powell Jobs: 10.7 milyar dolar
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.