Ergün Holding, agri-fintech şirketi TARCOM'u satın aldı

TARCOM'u satın alan Ergün Holding, tarımsal finans alanında dijital hizmet sunacak.
Ergün Holding, agri-fintech şirketi TARCOM'u satın aldı

Ergün Holding, tarımsal finans ve teknoloji alanındaki yatırımlarını güçlendirmek amacıyla TARCOM şirketini satın aldı. 2017’den kurulan Ergün Holding; finans, sigorta ve e-ticaret alanlarda faaliyet gösteriyor. 

TARCOM, çiftçilere gübre, yem, tohum, traktör ve sulama sistemleri gibi tarım ürünlerini hasatta ödeme seçeneğiyle sunuyor. 2023 yılında hayata geçirilen şirket, Türkiye genelindeki 100’den fazla bayisi aracılığıyla hizmet veriyor ve dijital platformu sayesinde çiftçilerin finansmana daha kolay ulaşmasını sağlıyor.

Ergün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özbey Ergün, satın almanın tarımın geleceğini güçlendirmek için önemli bir adım olduğunu vurguladı. “Yeni dönemde yatırım odağımız, çoklu müşteri tabanına sahip ve bu veriyi etkin şekilde analiz ederek değer üretebilen finans ve teknoloji şirketleri olacak” ifadelerini kullandı.

TARCOM CEO’su Kaan Emre Kisbet ise birleşmenin sektörde sürdürülebilir büyümeyi destekleyeceğini ve tarım paydaşları için daha güçlü bir finansal altyapı oluşturacağını belirtti. Kisbet, Ergün Holding’in finansal uzmanlığıyla TARCOM’un yaygın bayi ağı arasında güçlü bir sinerji oluşacağını kaydetti.

Ergün Holding, grup şirketleri aracılığıyla dijital platformlar, finansal teknolojiler ve reel sektör yatırımlarında yenilikçi iş modellerine odaklanıyor. Bu şirketler arasında Emir Varlık Yönetim, Koda Teknoloji, Pratik Finansman, Alfin Sigorta ve MNG Faktoring bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.