Türkiye İş Bankası'nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı 13. dönemi ile Workup Agri Programı 4. dönem girişimlerinin mezun olduğu Demo Day, bu akşam İş Kuleleri'nde gerçekleştirildi. Workup Girişimcilik Programı’nın 13. dönem Demo Day'inde konuşan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, hem İş Bankası'nın girişimcilik yolculuğu hem de Workup Girişimcilik Programı ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.
2017 yılında başladıkları yolculukta 8 yılı geride bıraktıklarını dile getiren Aran, Workup'ları düşündüklerinde, yola çıkarken ne hayal edildiyse ve nereye ulaşılmak istenmişse, geriye dönüp bakıldığında çok güzel kazanımlar elde edildiğini gördüğünü dile getirdi.
2017 yılında başlanan yolcuktan bu yana İş Bankası'nın 8 takvim yaşı aldığını ama 18 yaş gençleştiğini dile getirdi. Hakan Aran'ın aktardıklarına göre; çok daha genç, dinamik ve girişimlerle aynı dili konuşan bir İş Bankası var. İş Bankası çalışanları ile girişimler arasındaki çizginin giderek inceldiğini ifade eden Hakan Aran, İş Bankası çalışanlarının girişimlerdeki rollerini aktardı. Bu örnekler arasında Proemtia, İş Enerji ve İmece Mobil'e geçiş yapan İş Bankası çalışanları da yer alıyor. Kurumsalda veya şubelerde çalışan İş Bankası mensupları, girişimcilikte de dikkate değer bir rol üstleniyor diyebiliriz.
Hakan Aran, konuşmasında Ankara, İstanbul ve İzmir'deki Girişimcilik Şubeleri'nden de bahsetti. Türkiye İş Bankası, Ankara, İstanbul ve İzmir'deki Girişiimcilik Şubeleri ile girişimcilere iş dünyasındaki ihtiyaçları konusunda hizmet vermeye devam ediyor.
Hakan Aran konuşmasında büyüklüğü 1 milyarı doları geçen girişim sermayesi fonlarından da söz etti. Paylaşılan bilgilere göre; Türkiye İş Bankası müşterileri, girişim yatırımları odağında İş Bankası fonlarına ortak olabiliyor. Bu bağlamda 1 milyar doların içinde müşterilerin de yatırımı bulunuyor. İş Bankasının şimdiye kadar kendi özkaynağıyla yaptığı yatırımlar ise 381 milyar TL'ye ulaşmış durumda.
Hakan Aran, bankaların, girişim sermayesi yatırım fonu kurmasının önemine dikkat çekerek, kredinin ekonomi istihdamda öngörülebilir büyüme yarattığını ancak, doğru ekip ve proje ile girişimlerin, verilen katkı ile geleneksel yolla ulaşılamayacak yere gelebileceğini dile getirdi.
Hakan Aran, İş Bankası'nın birbirinden farklı girişim sermayesi yatırım fonlarıyla ilerlemesinin nedeninin ise farklı kollardan girişimcilik dünyasını desteklemek olduğunu ifade etti. Böylece merkezi bir yapıda kuyruk oluşması yerine girişimler, ihtiyacı olan desteğe kapsamlı ve bir şekilde ulaşabiliyor diyebiliriz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap