Yeni nesil finansman şirketi Pratik Finansman, yönetim kadrosunda önemli bir değişikliğe gitti. Şirket, bankacılık ve fintek alanında uzun yıllara dayanan deneyimiyle tanınan Cenk Güder'i yeni genel müdür olarak atadı.
Cenk Güder, Marmara Üniversitesi İnovasyon ve Girişimcilik Ekonomisi Bölümünden mezun oldu. Kariyerine bankacılık sektöründe başlayan Güder, İş Bankası’nda yirmi yılı aşkın süre boyunca kurumsal ve ticari bankacılık birimlerinde çeşitli görevler üstlendi.
Bankacılık deneyiminin ardından fintek sektörüne yönelen Güder, dijital finansman çözümleri ve tedarikçi finansmanı alanlarında projeler yürüttü. Son olarak Sipay’da ticari müşteri kanallarından sorumlu direktör olarak görev aldı ve bu süreçte şirketin kurumsal müşteri portföyünün geliştirilmesine katkı sağladı.
Güder, yeni görevinde Pratik Finansman’ın organizasyonel yapısının güçlendirilmesi, ürün çeşitliliğinin artırılması ve dijital kanalların geliştirilmesine odaklanacak. Ayrıca şirketin sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda, fintek ekosistemiyle iş birliklerinin genişletilmesi de öncelikleri arasında yer alıyor.
Ergün Holding bünyesinde yer alan Pratik Finansman, BDDK’dan 2024 yılında faaliyet izni alarak çalışmalarına başladı. Şirket, bireysel ve kurumsal müşterilere mal ve hizmet alımlarında finansman sağlarken, teknolojisiyle farklılaşan esnek finansman modelleriyle sektörde yeni nesil çözümler sunuyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap