Füzyon enerjisi üzerine çalışan Realta Fusion, 36 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 36 milyon dolarlık B serisi yatırım turuna Future Ventures liderlik etti. ABD merkezli Realta Fusion'ın yatırım turunda Avila VC, GSBackers, Khosla Ventures, Mayfield, SiteGround, TitletownTech ve Wisconsin Alumni Research Foundation yer aldı.
Şirket, yeni yatırımı Anvil adlı füzyon reaktörü prototipinin tasarımını tamamlamak ve sonraki aşamada inşasına hazırlanmasına destek olmak için kullanacağını açıkladı.
2022 yılında Oliver Schmitz, Ben Lindley, Cary Forest, Kieran Furlong ve Jay Anderson tarafından kurulan şirket, temiz ve sürdürülebilir enerji üretmeyi hedefliyor. Şirketin odaklandığı alan, uzun yıllardır teorik olarak tartışılan ancak hayata geçirilmesi oldukça zor olan füzyon enerjisi. Bu amaçla Realta Fusion, manyetik ayna adı verilen özel bir reaktör tasarımı geliştiriyor.
Bu tasarımda, güçlü mıknatıslar yardımıyla yüksek enerjili plazma parçacıkları merkezde tutuluyor ve yeterli sıcaklık ve süre sağlandığında füzyon reaksiyonları gerçekleşerek büyük miktarda enerji açığa çıkıyor. Şirket, Anvil adını verdiği bu prototip reaktörün tasarımını tamamlayarak yakın gelecekte inşa etmeyi planlıyor.
Şirketin hedefi, bu reaktörleri ölçeklendirerek düşük maliyetli ve güvenli füzyon enerji santralleri kurmak. Realta ayrıca, başlangıçta megavat-saat başına 100 dolar, uzun vadede ise 40 dolara kadar düşen bir maliyetle enerji üretmeyi hedefliyor. Bu yaklaşımıyla, fosil yakıtlara bağımlılığı azaltmayı ve enerji sektöründe devrim yaratmayı amaçlıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap