Geleneksel mesajlaşma uygulamaları, iletişim geçmişini sınırlı bir süre için saklarken, Tanka'nın yapay zekâ destekli uzun vadeli hafızası, ekiplerin bilgi birikimini koruyarak, daha verimli ve etkili bir çalışma ortamı oluşturuyor. Bu özellik, ekiplerin önceki konuşmalara, belgelere ve görevlere kolayca erişmelerini sağlayarak, bilgi kaybını önlüyor ve karar alma süreçlerini hızlandırıyor.
Tanka'nın yapay zekâ destekli akıllı yanıt özelliği, mesajlara hızlı ve kişiselleştirilmiş yanıtlar sunarak, kullanıcıların zaman kazanmasını sağlıyor. Bu özellik sayesinde, mesajın içeriği analiz edilerek en uygun yanıt seçeneklerini öneriliyor. Örneğin bir ürün müdürü yeni bir özellik geliştireceğinde şirketin mevcut geçmiş verileri Tanka tarafından analiz edilip konu ile ilgili uygun öneriler sunulabiliyor.
Tanka'nın yapay zekâ asistanı, okunmamış mesajları özetleme, görev listeleri oluşturma, belgeleri analiz etme, dil çevirileri yapma ve çevrimiçi aramalar gerçekleştirme gibi birçok görevi yerine getiriyor. Bu asistan, depolanan hafızayı kullanarak daha iyi bir bağlam sunuyor. Bu sayede kullanıcılara daha doğru ve hızlı bilgiler sağlıyor.
Ayırca platform, Whatsapp, Discord, Telegram ve Slack gibi mevcut sohbet ve iletişim araçlarıyla entegre olarak çalışıyor. Böylece ekipler, farklı platformlar arasında geçiş yapmadan tüm iletişimlerini tek bir yerden yönetebiliyor.
Tanka, kullanıcı verilerinin güvenliğine büyük önem veriyor. Platform, Retrieval Augmented Generation (RAG) teknolojisini kullanarak, müşteri verileri üzerinde model eğitimi yapmadan bilgiye erişim sağlıyor. Bu yaklaşım, kullanıcı verilerinin gizliliğini korurken, yapay zekâ modellerinin doğru ve hızlı bilgi sunmasını sağlıyor.
Buna ek olarak platform, endüstri standartlarına uygun güvenlik protokolleriyle verileri koruyor ve çok katmanlı bir savunma stratejisi uyguluyor. Tanka’da veriler, depolama sırasında AES-256 şifreleme ile, iletim sırasında ise TLS 1.2+ protokolüyle güvence altına alınıyor. Girişim, en az ayrıcalık ilkesiyle (PoLP) hareket ediyor ve güvenli yazılım geliştirme yaşam döngüsü (SDL) prensiplerini uyguluyor. Platform kullanıcı verilerini tamamen izole ediyor ve üçüncü taraf büyük dil modellerinin (LLM) bu verileri eğitmesine veya saklamasına izin vermiyor. Paylaşılan bilgilere göre; girişimin siber güvenlik ekibi, platformu sürekli olarak izleyerek yeni güvenlik önlemleri geliştirmeye devam ediyor.
Tanka, yapay zekâ destekli uzun vadeli hafızası ve gelişmiş özellikleriyle ekiplerin iletişim ve ekip çalışması süreçlerini dönüştürüyor. Tanka'nın Özellikle oryantasyon sürecinde hem yeni başlayan kişi için hem de aktarım gerçekleştirecek kişiler için kolaylık sağladığını söyleyebiliriz.Üstelik uygulamanın en önemli sayılabilecek özelliklerinden biri de; uzun süreli hafızası sayesinde şirket bünyesindeki bilgi kaybının en aza indirilebilmesi.
Aslında yapay zekanın gelişmesiyle birlikte şirketlerin en büyük endişelerinden biri; şirket içi bilgilerin yapay zeka dil modellerine sızdırılması. Bu sebepten dolayı bazı şirketler, bu dil modellerinin şirket araçlarıyla kullanımını kısıtlıyor. Tanka'nın veri gizliliği politikası kapsamında büyük dil modellerinin şirket verilerinin kullanımını engellemesiyle bu sorun ortadan kalkıyor. Yine de geliştirici ekiple güvenlik prosedürünün detaylarını tartışmak faydalı olacaktır.
Tanka’nın web sitesinde şu an için ücretlendirmeyle ilgili bir bilgi yer almıyor. Siteden uygulamayı kullanabilmek için bekleme listesine işletmenizi ücretsiz olarak kaydedebiliyorsunuz. Uygulamayı, Play Store ve App Store üzerinden telefonunuza indirebildiğinizi de belirtelim.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap