Fransa merkezli yapay zeka şirketi Mistral AI'ın halka arza hazırlandığını sizlere aktarmıştık. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mistral, yeni özellikler eklediği yapay zeka asistanı Le Chat'in iOS ve Android sürümlerini de yayına aldığını açıkladı.
Yeni özellikler kapsamında Le Chat, Flash Answers adlı bir özellik yükseltmesi kazandı. Tüm kademelerdeki kullanıcılar tarafından kullanılabilen Flash Answers, saniyede 1.000 kelimeye kadar yanıt veriyor. Mistral'in belirttiğine göre bu hız, Le Chat'in piyasada bulunan diğer tüm sohbet asistanlarından daha hızlı muhakeme yapmasına, düşünmesine ve yanıt vermesine imkan tanıyor. Bu arada söz konusu hızın yalnızca metin yanıtları için geçerli olduğunu belirtelim. Eğer kullanıcılar bi görüntü talep ederse, yanıt süresi daha uzun olabilir.
Şirket ayrıca Code Interpreter adlı bir kod yorumlayıcısı da sundu. Code Interpreter, Le Chat'e kod çalıştırma, analiz, görselleştirme ve simülasyon yetenekleri kazandırıyor. Böylece Le Chat, doğrudan bir komut isteminde Python kodu oluşturabilirken, içgörüler oluşturmak için verileri görselleştirebilir. Kısacası bu yenilik, kullanıcıların basit hesaplamaları veri analizini ve bilimsel hesaplamayı, hızlıca gerçekleştirmesini sağlayacak. Hatırlarsanız Anthropic de 2024'ün Ekim ayıda JavaScript kodu yazıp çalıştırmanızı sağlayan bir analiz aracı tanıtmıştı. Claude, bu aracı kullanarak verileri analiz edebiliyor, karmaşık matematik işlemleri yapabiliyor ve kod kullanarak görselleştirmeler oluşturabiliyor.
Bunlara ek olarak Mistral, Le Chat'in görüntü oluşturma yeteneklerini yükseltmek için Black Forest Labs'in Flux Ultra modeliyle çalışmaya başladı. Mistral'in belirttiğine göre; bu modelin şirketin önde gelen görüntü oluşturma modeli olan Flux Ultra, yaratıcı, canlı resimlerden fotogerçekçi bir görüntüye kadar her şeyi oluşturabiliyor.
Mistral'in yeni sürümleriyle hem tüketicileri hem de işletmeleri hedeflediğini söyleyebiliriz. Le Chat ücretsiz sürümünün yanı sıra artık aylık 14,99 dolar karşılığında bir Pro sürümüyle de karşımıza çıkıyor. Pro aboneliği kapsamında kullanıcılar, günlük olarak sınırsız mesaj, sınırsız web taraması, haberlere genişletilmiş erişim, dosya yüklemeleri, veri analizi ve Flash yanıtlarından faydalanabiliyor. Pro abonelerinin şirketle veri paylaşımından vazgeçme seçeneğine sahip olduğunu da ekleyelim. Ekipler için kullanıcı başına 24.99 dolardan başlayan fiyatlarla hizmet veren Le Chat, ayrıca özel kurumsal bir sürüme de sahip. İşletmelerin Le Chat'i özel altyapı, SaaS veya sanal özel bulut (VPC) üzerinde konuşlandırması mümkün.
Hatırlarsanız DeepSeek'in güvenlik konusunda endişeler yarattığını size geçtiğimiz haftanın Yapay Zeka Gündemi'nde aktarmıştık. Le Chat, kurumsal ortamlarla entegre olan, yüksek hızlı performansla çalışan ve DeepSeek'in aksine kullanıcı verilerini Çin'e göndermeyen bir yapay zeka aracı sunuyor.
Kasım ayında internet üzerinde arama yapmaya ve yanıtlarını kaynakça ile sunmaya başlayan Le Chat, Agence France-Presse ile kurduğu ortaklıkla da dikkatleri üzerine çekmişti. Ortaklık kullanıcıların güncel haberlerle desteklenen yanıtlara sağlıyordu.
Bu arada Mistral'in yapay zeka asistanının ötesinde kendi büyük dil modellerini geliştirdiğini de hatırlatalım. Şirketin Mistral Large veya Pixtral Large gibi öne çıkan modelleri, Azure AI Studio, Amazon Bedrock ve Google'ın Vertex AI gibi platformlar aracılığıyla ticari kullanıma sunuluyor. Ayrıca şirket Apache 2.0 lisansı altında birbirinden farklı açık ağırlıklı model de yayınlıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap