Yapay zeka şirketi OpenAI’ın video üretim modeli Sora, ChatGPT Pro ve Plus aboneleri için kullanıma açıldı. Böylece OpenAI’ın 12 günlük duyuru serisi, uzun süredir beklenen Sora ile taçlandı. İlk olarak Şubat ayında duyurulan Sora, başlangıçta yalnızca belirli araştırmacılar tarafından kullanılabiliyordu. Bugün ise halka açık hale getirildi.
Sora'nın öne çıkan özellikleri
Metin istemlerine dayalı olarak videolar oluşturan bir video oluşturma modeli olan Sora, sadece bir komut yazarak tamamen orijinal videolar oluşturabilmenizi sağlıyor. Sora’nın yeni versiyonu olan Sora Turbo ise sunduğu özelliklerle dikkat çekiyor. OpenAI'ın sitesinde yer alan bilgilere göre; Sora'nın özellikleri arasında Remix, Re-cut, Storyboard, Döngü, Harmanlama ve Stil Ön Ayarları yer alıyor.
Remix ile videonuzdaki öğeleri değiştirebilir, kaldırabilir veya yeniden düzenleyebilirsiniz. Örneğin, videodan uzay gemisini kaldırarak, bir orman ekleyebilirsiniz. Re-cut ile en iyi kareleri bulup izole etmeniz ve bir sahneyi tamamlamak için her iki yönde uzatmanız mümkün.
Storyboard, videolarınızın benzersiz sıralamasını kişisel bir zaman çizelgesinde düzenlemenizi sağlarken, döngü sunduğu kırpma yeteneği sayesinde kesintisiz tekrar eden videolar oluşturmanıza da imkan tanıyor.
Harmanlama özelliği ise iki videoyu tek bir kesintisiz klipte birleştirmeniz için size destek oluyor. Son olarak Stil Ön Ayarları ile hayal gücünüzü ortaya koyan stiller oluşturup ve paylaşabileceğinizi belirtelim.
Sora'yı kimler kullanabilir?
İlk sürümün çeşitli sınırlamalar ile karşımıza çıktığı belirtilse de; Sora'nın video üretimi konusunda deneyimli olmayan kişilerin orijinal videolar oluşturmasını sağlayacağı kesin. Aynı şekilde YouTuber'lar ve film yapımcıları da video düzenleme sürecinde Sora'dan destek alabilir. İlk etapta ABD başta olmak üzere birçok ülkede erişime açılan model, Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık kullanıcıları için ise henüz kullanımda değil.
ChatGPT Plus aboneleri, ayda 50 adede kadar 5 saniyelik videoları 720p çözünürlükte üretebiliyor. ChatGPT Pro aboneliği ise ayda 500 videoya kadar 1080p çözünürlükte ve 20 saniyeye kadar video oluşturmayı destekliyor. Pro aboneler ayrıca sınırsız düşük öncelikli video üretimi yapabiliyor ve videoları filigransız olarak indirebiliyor. Bu planların fiyatları ise aylık 20 dolar (Plus) ve 200 dolar (Pro) olarak belirlenmiş durumda.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap