Nvidia'nın gerçek zamanlı fiziğe sahip dijital ikizlere odaklanan teknolojisi: NVIDIA Omniverse Blueprint

Gerçek zamanlı etkileşimli dijital ikizler oluşturulmasını sağlayan Omniverse Blueprint, 1.200 kat daha hızlı simülasyonlar ve gerçek zamanlı görselleştirme sunuyor.
Nvidia'nın gerçek zamanlı fiziğe sahip dijital ikizlere odaklanan teknolojisi: NVIDIA Omniverse Blueprint

Nvidia'nın CES 2022'de Omniverse 1.0 sürümünü ve ücretsiz versiyonunu tanıttığını sizlere aktarmıştık. NVIDIA dün, müşterilerinin gerçek zamanlı etkileşimli dijital ikizler oluşturmalarına destek olan NVIDIA Omniverse™ Blueprint'i duyurdu. NVIDIA Omniverse™ Blueprint'ten sektör yazılım geliştiricilerinin havacılık, otomotiv, üretim, enerji ve diğer sektörlerdeki bilgisayar destekli mühendislik (CAE) müşterileri faydalanabilecek. 

Şirket açıklamasında Altair, Ansys, Cadence ve Siemens gibi şirketlerin, gerçek zamanlı bilgisayar destekli mühendislik dijital ikizleri için NVIDIA Omniverse Blueprint'i kullandığını belirtiyor. Böylece şirketlerin geliştirici ekipleri, müşterilerinin geliştirme maliyetlerini ve enerji kullanımını azaltabiliyor. Bu da markaların pazara daha hızlı ulaşmasıyla sonuçlanabiliyor. 

Paylaşılan bilgilere göre; Omniverse Blueprint, 1.200 kat daha hızlı simülasyonlar ve gerçek zamanlı görselleştirme elde ediyor. Omniverse Blueprint, NVIDIA hızlandırma kütüphanelerini, fizik-yapay zeka framework'lerini ve etkileşimli fiziksel tabanlı görüntülemeyi içeren bir referans iş akışı olarak karşımıza çıkıyor. 

Nvidia CEO'su Jensen Huang yaptığı açıklamada, Omniverse'ün her şeyin dijital bir ikizinin olabilmesi için inşa ettiklerini dile getirdi. Huang'ın belirttiğine göre; Omniverse Blueprints'in NVIDIA Omniverse'ü yapay zeka teknolojilerine bağlıyor. Bu noktada 2022 yılında tanıtılan Omniverse'ün Universal Scene Description (USD) kullanarak 40 farklı 3D ekosistemini birbirine bağladığını hatırlatalım. 

Blueprints'in ilk uygulamalarından biri, hesaplamalı akışkanlar dinamiği (CFD) simülasyonları. Bu simülasyonları, otomobiller, uçaklar ve gemiler dahil olmak üzere birçok ürünün tasarımlarını sanal olarak keşfetmek, test etmek ve iyileştirmek için kritik bir adım olarak tanımlayabiliriz. 

Bu yeni teknoloji kapsamında SC24 etkinliğinde NVIDIA ve Luminary Cloud, sanal bir rüzgar tüneli sergiledi. Söz konusu rüzgar tüneli, kullanıcıların tünel içindeki araç modelini değiştirirken bile akışkan dinamiklerini gerçek zamanlı, etkileşimli hızlarda simüle etmelerine ve görselleştirmelerine imkan tanıyor. 

Şirket, gerçek zamanlı bir fizik dijital ikizi oluşturmak için gerçek zamanlı fizik çözücü performansı ve büyük ölçekli veri kümelerinin gerçek zamanlı görselleştirilmesi olmak üzere iki temel özellikten yararlanıyor. Omniverse Blueprint, birbirinden farklı teknolojileri bir araya getiriyor. Şirket, çözücüleri hızlandırmak için NVIDIA CUDA-X™ kütüphanelerini, akış alanları oluşturmak üzere modelleri eğitmek ve dağıtmak için NVIDIA Modulus fizik-yapay zeka framework'ünü kullanıyor. Buna ek olarak Nvidia, 3D veri müşterek çalışabilirliği ve gerçek zamanlı RTX özellikli görselleştirme için NVIDIA Omniverse uygulama programlama arayüzlerini bu iş akışına ekliyor. Son olarak NVIDIA Omniverse Blueprint ile ilgilenen şirketlerin erken erişim için başvurabileceğini belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.