3D tarama çözümleri sunan Cintoo, 37 milyon euro yatırım aldı

Partech liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Amavi Capital ve Armilar Venture Partners katılım gösterdi.
3D tarama çözümleri sunan Cintoo, 37 milyon euro yatırım aldı

Fransa merkezli 3D tarama çözümleri sunan Cintoo, B Serisi yatırım turunda 37 milyon euro yatırım aldı. Partech liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Amavi Capital ve Armilar Venture Partners katılım gösterdi. Fiziksel nesnelerin, ortamların veya olayların dijital temsilini ortaya koyan girişim, gerçeklik verileri, lazer tarama, fotogrametri ve LiDAR gibi teknolojilerden yararlanıyor. 

Cintoo, bu yeni yatırımı entegrasyon portföyünü genişleterek SaaS platformunu geliştirmek için kullanacak. Girişimin, inşaat ve sanayi sektörleri için son teknoloji uygulamalar sağlamak üzere yatırımlarını ikiye katlaması planlanıyor. Böylece Cintoo, yepyeni endüstriyel metaverse deneyimini ve otomatik varlık etiketleme yeteneklerini geliştirecek. Bu yaklaşım ile girişimin ABD ve Avrupa'daki uluslararası büyümesini hızlandıracağını söyleyebiliriz. 

Girişimin faaliyet alanı 

Cintoo, 2013 yılında Dominique Pouliquen, Leonardo H. Fonteles, Denis Thibaudin, Anis Meftah ve Marc Antonini tarafından kuruldu. Girişim, büyük 3D lazer tarama verilerini doğruluktan ödün vermeden 10 ila 20 kat daha küçük olan yüksek çözünürlüklü 3D mesh'lere dönüştürüyor. Cintoo, verilerin boyutunu küçültürken, çözünürlükten ödün vermiyor. Böylece daha hızlı yükleme yapılmasını sağlayan Cintoo, depolama ihtiyaçlarını da azaltıyor. 

Cintoo'nun SaaS platformu ile gerçek dünya, mobil veya drone tarayıcıları kullanan şirketler, Reality Capture verilerini verimli bir şekilde yönetebiliyor. Aynı zamanda şirketler bu verileri paylaşabilirken iş birliği de yapabiliyor. Sürükleyici endüstriyel ortamlar yaratan Cintoo Metaverse, fabrikalar veya enerji santralleri gibi gerçek dünya taramalarını 3D animasyonlarla birleştiriyor. Kamera özelliğine sahip güçlü bir tarayıcı olan TurboMesh Engine ise 'teleport' tabanlı render sistemi sunuyor.

Platform, 40'tan fazla ülkede 500'den fazla şirket tarafından kullanılıyor. Platformu tercih eden şirketler, ağırlıklı olarak mimarlık, mühendislik, inşaat, enerji ve Endüstri 4.0 sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.