Fintech şirketi Finix, 75 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli Finix'in 75 milyon dolarlık C serisi yatırım turuna Acrew Capital, Leap Global ve Lightspeed Venture Partners tarafından ortaklaşa yönetildi.
Fintech şirketi Finix, 75 milyon dolar yatırım aldı

Fintech şirketi Finix, 75 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 75 milyon dolarlık C serisi yatırım turu Acrew Capital, Leap Global ve Lightspeed Venture Partners tarafından ortaklaşa yönetildi. Finix'in yatırım turunda Citi Ventures, Tribeca Venture Partners, Homebrew, Insight Partners, Inspired Capital ve Cap Table Coalition yer aldı. 2015 yılında kurulan şirket, şimdiye kadar 208 milyon dolar yatırım aldı. 

ABD merkezli şirket, yeni yatırımı ekibini büyütmek, uluslararası alanda genişlemek, yeni ürün geliştirmek için kullanmayı planlıyor.

2015 yılında Richie Serna ve Sean Donovan tarafından kurulan Finix, doğrudan ödeme işleme hizmeti sunan bir ödeme işleme şirketi olarak ön plana çıkıyor. 

Başlangıçta, işletmelere iç ödeme sistemleri kurmalarında yardımcı olan Finix, şimdi Stripe gibi doğrudan ödeme işlemleri yapıyor. Şirket, geliştirici kaynaklarına sahip olmayan küçük ve orta ölçekli işletmelere özel çözümler sunarak bu işletmelerin ödeme süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Finix, Stripe'dan farklı olarak daha şeffaf bir fiyatlandırma sunuyor. Maliyet artı modeli ile, müşterilere ne için ne kadar ödediklerini ayrıntılı bir şekilde gösteriyor. Şirket, geçen sene 12 binden fazla işletmeye hizmet veriyordu. Bu sayı 2024'te 24 bine çıktı. Finix, daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşarak ödeme sektöründeki rekabeti artırmak ve mevcut sistemleri modernize etmek hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.