Veri güvenliğine odaklanan Concentric AI, 45 milyon dolar yatırım aldı

Concentric'in 45 milyon dolarlık yatırım turu, Top Tier Capital Partners ve HarbourVest Partners'ın ortak liderliğinde gerçekleşti.
Veri güvenliğine odaklanan Concentric AI, 45 milyon dolar yatırım aldı

Veri güvenliği ve veri erişim yönetimi girişimi Concentric AI, B serisi yatırım turunda 45 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 45 milyon dolarlık yatırım turuna Top Tier Capital Partners ve HarbourVest Partners ortaklaşa liderlik etti.

ABD merkezli Concentric'in yatırım turuna katılanlar arasında CyberFuture, Ballistic Ventures, Engineering Capital, Clear Ventures ve Citi Ventures yer aldı. Gerçekleşen yatırım ile birlikte Top Tier Capital Partners'tan Garth Timoll, Concentric AI'ın yönetim kuruluna katıldı.

2018 yılında kurulan şirketin toplam yatırım miktarı 67 milyon doların üzerine çıktı. Concentric, gelen yatırımı yeni pazarlara açılmak, ürünlerini iyileştirmek ve müşteri tabanını genişletmek için kullanmayı planladığını açıkladı. 

Karthik Krishnan, Madhu Shashanka ve Shankar Subramaniam tarafından kurulan Concentric, yapay zeka destekli veri kataloglama araçları geliştiren bir şirket olarak tanımlanıyor.

Şirket, geliştirdiği yapay zeka çözümü ile birlikte işletmelere sahip oldukları verileri daha iyi yönetme ve koruma konusunda yardımcı oluyor. Concentric, şirketlerin verilerini otomatik olarak keşfeden ve değerlendiren bir veri kataloglama aracı geliştiriyor. Bu araç, hassas bilgileri tespit ediyor, veri kökenini izliyor ve kullanıcıların verilerini güvence altına almak için önerilerde bulunuyor.

Concentric, özellikle veri erişim yönetimi alanında faaliyet göstererek işletmelerin veri güvenliğini artırmayı hedefliyor. Şirketin otomatik kataloglama aracı, güvenlik ekiplerinin veri takibi yapmasını kolaylaştırarak zaman ve kaynak tasarrufu sağlıyor. Böylece Concentric, işletmelerin daha verimli çalışmasına katkıda bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.