Sağlık girişimi Alpha-9 Oncology, 175 milyon dolar yatırım aldı

Kanada merkezli Alpha-9 Oncology'nin 175 milyon dolarlık C serisi yatırım turu Lightspeed Venture Partners ve Ascenta Capital tarafından yönetildi
Sağlık girişimi Alpha-9 Oncology, 175 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık girişimi Alpha-9 Oncology, 175 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 175 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, Lightspeed Venture Partners ve Ascenta Capital'ın ortak liderliğinde gerçekleşti.

Kanada merkezli Alpha-9 Oncology'nin yatırım turunda General Catalyst, a16z Bio + Health, RA Capital Management, Janus Henderson Investors, Delos Capital, Digitalis Ventures, Lumira Ventures, abrdn Inc, Frazier Life Sciences, Longitude Capital, Nextech Invest, BVF Partners LP ve Samsara BioCapital da yer aldı. 

Alpha-9 Oncology, yeni gelen yatırımı klinik çalışmaları desteklemek ve Ar-Ge ile tedarik zincirini güçlendirmek için kullanacağını açıkladı. 

2019 yılında David Perrin tarafından kurulan Alpha-9 Oncology, kanser tedavisini geliştirmek için radyofarmasötikler üreten bir şirket olarak ön plana çıkıyor. Şirket, geliştirdiği ilaçlarla hastalığın tedavi etkinliğini artırmayı ve yan etkileri azaltmayı hedefliyor.

Bu tedaviler, kanserli hücreleri etkili bir şekilde yok ederken çevre dokulara zarar verme riskini azaltmayı amaçlıyor. Araştırma ve geliştirme süreçlerinde, mevcut tedavileri ilerletmek ve yeni tedavi adaylarını klinik denemelere hazırlamak için çalışıyor.

Radyofarmasötiklerin radyoaktif maddeler içeren ve genellikle tıbbi amaçlarla kullanılan ilaçlar olarak tanımlandığını hatırlatalım. Bu ilaçlar, özellikle kanser tedavisinde kanser hücrelerini hedef alarak radyoaktif ışınlar yardımıyla bu hücreleri yok etmeyi amaçlıyor.

Radyofarmasötikler, görüntüleme veya tedavi amacıyla kullanılıyor. Genellikle spesifik hedeflere yönlendirilerek çevre dokulara zarar verme riskini azaltıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.