OpenAI'ın Politika Araştırmaları Başkanı Miles Brundage şirketten ayrılıyor

OpenAI'ın Politika Araştırmaları Başkanı Miles Brundage'in ayrılığı, şirketin yapay zeka güvenliği ve etik uygulamaları üzerindeki tartışmaları yeniden gündeme getirdi.
OpenAI'ın Politika Araştırmaları Başkanı Miles Brundage şirketten ayrılıyor

OpenAI'ın CTO'su Mira Murati'nin 2018'den bu yana görev yaptığı şirketten ayrıldığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Şirket içindeki gelişmeler durulmuyor ve bu bağlamda OpenAI'da işten ayrılmalar devam ediyor.

Son olarak OpenAI Politika Araştırmaları Başkanı Miles Brundage, şirketten ayrıldığını açıkladı. Dün, X platformunda yaptığı paylaşım ve blog yazısında Brundage, kâr amacı gütmeyen sektörde araştırmacı ve savunucu olarak daha fazla etki yaratma fırsatına sahip olacağını vurguladı. Bu alanda daha özgürce yayın yapma imkânı bulacağını belirtti.

Miles Brundage'in ayrılığının ardından OpenAI’ın ekonomik araştırma bölümü, Ronnie Chatterji’nin yönetimine geçecek. Genel yapay zeka (AGI) hazırlık ekibinin bazı projeleri ise Joshua Achiam tarafından üstlenilecek. OpenAI sözcüsü, Brundage’in kararını tamamen desteklediklerini ve katkıları için teşekkür ettiklerini ifade etti.

Brundage, 2018 yılında OpenAI’ye katılmış ve doğal dil işleme yani NLP üzerine önemli çalışmalar yürütmüştü. Son yıllarda OpenAI, güvenlik önlemleri konusunda eleştirilerle karşılaştı Çünkü bazı eski çalışanlar, şirketin ticari hedeflerinin yapay zeka güvenliği ve etik uygulamaları üzerindeki etkisini sorguladılar. Brundage de çalışanlara düşüncelerini açıkça ifade etme çağrısında bulunmuştu.

OpenAI, son haftalarda birkaç üst düzey yöneticisini kaybetti. Bu ayrılıkları, şirketin gittiği yönle ilgili artan anlaşmazlıkların bir göstergesi olarak değerlendirmek yanlış olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.