Sağlık odaklı yapay zeka platformu Infinitus Systems, 51,5 milyon dolar yatırım aldı

Infinitus Systems'ın 51,5 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, yatırım ekosisteminin önemli oyuncularından olan Andreessen Horowitz liderliğinde gerçekleşti.
Sağlık odaklı yapay zeka platformu Infinitus Systems, 51,5 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık hizmetleriyle ilgili olarak yapılan manuel telefon görüşmelerini yapay zeka ile otomatikleştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Infinitus Systems, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Infinitus Systems tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 51,5 milyon dolar yatırım aldı.

Infinitus Systems'ın 51,5 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, yatırım ekosisteminin önemli oyuncularından olan Andreessen Horowitz liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında ise Memorial Hermann Health System, Kleiner Perkins, Coatue ve GV (Google Ventures) yer alıyor.

Gerçekleşen yatırım ile birlikte Andreessen Horowitz yönetici partneri Scott Kupor, Infinitus Systems'ın yönetim kuruluna katıldı. 

Hatırlatmak gerekirse Infinitus Systems, en son 2021 yılının Kasım ayında Google Ventures liderliğinde 30 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 51,5 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Infinitus Systems'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 103 milyon dolara ulaştı.

Infinitus Systems tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yeni yatırım şirketin teknoloji geliştirme çalışmalarını hızlandırmak için kullanılacak.

2019 yılında Ankit Jain ve Shyamsundar Rajagopalan tarafından San Francisco'da kurulan Infinitus Systems, telefon aramalarını yapay zeka ile otomatikleştiren bir platform sunuyor. Odağına sağlık sektörünü alan Infinitus Systems, arama odaklı iş akışlarını otomatikleştirebiliyor. 

Infinitus Systems, FastTrack isimli bir yapay zeka platformu geliştirdi. FastTrack platformu pek konu için otomatik aramalar gerçekleştirebiliyor. Bu konular arasında ise hasta taleplerinin tespit edilmesi, hastalardan onay alınması ve reçete takibi yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.