Emre Kenci, finansal teknoloji ile yatırımları tanımlamayı Webrazzi Summit 2024 sahnesinde anlattı

Borsada işlem yapan kullanıcı sayısının 7.5 milyona ulaştığını belirten Emre Kenci, kripto borsasının bu sayıya dahil olmadığını aktardı.
Emre Kenci, finansal teknoloji ile yatırımları tanımlamayı Webrazzi Summit 2024 sahnesinde anlattı

Türkiye'nin lider girişimcilik ve teknoloji konferansı Webrazzi Summit 2024, dün Wyndham Grand İstanbul Levent'te gerçekleşti. Yüksek bir katılımla gerçekleşen konferansta, Papara CEO’su Emre Kenci, Webrazzi İçerikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Buğra Ferah’ın sorularını yanıtladı.

Finansal teknolojilerle bireylerin yatırım dünyasının şekillenmesi

Borsada işlem yapan kullanıcı sayısının 7.5 milyona ulaştığını belirten Emre Kenci, kripto borsasının bu sayıya dahil olmadığını aktardı. Kenci, yabancı hisse alan kullanıcı sayısının borsada işlem yapan kullanıcı sayısına göre daha az olduğunu fakat bu trendin de artacağını öngördüklerini söyledi.

Papara’da uzun zamandır yatırım ürünleri geliştirdiklerini belirten Kenci, 1 senedir platform içerisinde döviz hesaplarında 7/24 uluslararası kurları gösterdiklerini hatırlattı. Döviz işlemlerinin o dönem, 1 yılda 50 kat büyüdüğünü aktardı.

Papara’nın 1 yıldır Goldtag iş ortakları ile çok yakın çalıştığını belirten Kenci, 10 ay önceye kadar 20 kat büyüdüklerini ekledi. Polen Menkul Kıymetler adlı şirketi satın alıp ismini Papara Menkul Değer A.Ş. olarak değiştirdiklerini belirten Kenci, şirketin faaliyetlerini bu seneye yetiştirmeye çalıştırdıklarını fakat gelecek sene Papara içerisinden yabancı ve Türk borsalarındaki hisseleri kullanıcıların alım satım yapabileceğini söyledi. Pakistan merkezli elektronik para kuruluşu Sadapay’i satın aldıklarını hatırlatan Kenci, aktif 20 milyon kullanıcıya sahip olan Papara’yı rekabette ciddi oranda öne geçirebileceklerini öngörüyor.

Yapay zekanın desteğiyle geliştiricilerin daha verimli olacağını düşünen Kenci, şirketteki her çalışana Open AI hesabını ücretsiz olarak tanımladıklarını ekledi. Şu an yapay zekanın çok yeni olduğunu fakat bu haliyle bile ciddi bir değişim ve verimlilik sağladığını düşünüyor.

2025’te Papara

Yapılmayan şeyleri yapmak üzerine odaklı olan bir şirket olduklarını belirterek Papara olarak, 7/24 ücretsiz bir şekilde 22 bankadan anında para çekme imkanını sağladıklarını hatırlattı. Amerikan borsalarından örnek vererek yapay zekanın ekonomide büyük verimlilik çağını başlatacağına dair bir tezin olduğundan bahsetti.

Pandemi başladığında Türkiye’de dijital ortamda kart sahibi olmanın zor olduğunu, bu konuda birkaç bankanın olduğunu fakat rakiplerinin Papara kadar güçlü olmadıklarını belirten Kenci, pandemi sürecinde milyonlarca kart dağıttıklarını söyledi. Buna ek olarak, Cashback ve Sketch My Card uygulamalarını hayata geçiren Papara'nın bu tarz yenilikler yapmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi. Yatırım alanlarının, Papara için nispeten daha yeni bir alan olduğunu söyleyen Kenci, yatırıma ağırlık vermeyi seçtiklerini söyledi.

Yurt dışı açılımlarının devam edeceğini söyleyen Kenci, Türkiye’de banka satın alma sürecine girdiklerini belirtti. Bankacılık ürünleri geliştirmeye başladıklarını söyleyen Kenci, bu konuyu Türkiye’de olmasa bile dünyanın bir noktasında hayata geçireceklerini ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.