Apple ve Goldman Sachs, Apple Card sahiplerini yanıltmaktan milyonlarca dolar cezaya çarptırıldı

İki şirket, Apple Card ile yapılan işlem anlaşmazlıklarını yanlış yönetmek ve müşterileri faizsiz ödeme seçenekleri konusunda yanıltmakla suçlanıyor.
Apple ve Goldman Sachs, Apple Card sahiplerini yanıltmaktan milyonlarca dolar cezaya çarptırıldı

ABD Tüketici Finansal Koruma Bürosu (Consumer Financial Protection Bureau, kısaca CFPB), Apple ve Goldman Sachs’a toplamda 89 milyon dolar para cezası verdi. İki şirket, Apple Card ile yapılan işlem anlaşmazlıklarını yanlış yönetmek ve müşterileri faizsiz ödeme seçenekleri konusunda yanıltmakla suçlanıyor. Bu hatalardan yüz binlerce Apple Card kullanıcısının etkilendiği belirtiliyor.

CFPB'ye göre Apple, on binlerce Apple Card işlem anlaşmazlığını Goldman Sachs'a iletmedi. İletilen anlaşmazlıklarla ilgili olarak ise Goldman Sachs'ın, federal yasalarca belirlenen inceleme süreçlerini zamanında tamamlamadığı iddia ediliyor.

Ayrıca, Apple cihazlarını Apple Card ile satın alan bazı müşteriler, faizsiz finansman seçeneğinden yararlanacaklarını düşünürken, aslında otomatik olarak bu seçeneğe kaydedilmedikleri için faiz ödemek zorunda kaldı. Bunun yanında, online alışveriş yapan kullanıcılar, sadece Safari tarayıcısını kullandıklarında bu faizsiz finansman seçeneğini görebildi.

Bu sebeplerle Apple, 25 milyon dolarlık bir para cezası öderken, Goldman Sachs en az 19,8 milyon dolar tazminat ve 45 milyon dolarlık ek bir ceza ödemekle yükümlü kılındı. Goldman Sachs’ın ayrıca yeni bir kredi kartı ürünü çıkarmadan önce CFPB'ye yasalara nasıl uyacağına dair güvenilir bir plan sunması gerekiyor.

Apple, bu sorunları öğrendikten sonra hızla düzeltmeye çalıştığını ve etkilenen müşterilere yardımcı olduğunu belirtti. Ancak şirket, CFPB'nin davranışlarını tanımlama biçimine katılmadığını da ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.