Turan Yurdakul: "2024'te beklenen küresel AdTech pazarı büyüklüğü 1,03 trilyon dolar"

Yandex Ads'in e-ticaret şirketlerine odaklanan reklam teknolojisi Yandex Ads Ecomm+, sonuç bazlı ödeme stratejisiyle öne çıkıyor.
Turan Yurdakul:

Türkiye'nin lider girişimcilik ve teknoloji konferansı Webrazzi Summit tüm hızıyla devam ediyor. Yandex Ads İş Geliştirme Lideri Turan Yurdakul  "Reklam Teknolojisi Sektöründe Çığır Açan Yenilik" başlıklı oturumuyla Webrazzi Summit'in Grow sahnesindeydi. 

Turan Yurdakul konuşmasında Reklam teknolojisi ("AdTech") tanımına yer verdi. Yurdakul, reklam teknolojisinin reklam verenlerin dijital reklam satın almak, yönetmek ve analiz etmek için kullandıkları yazılım ve araçları ifade ettiğini dile getirdi. 

Turan Yurdakul'un paylaştığı verilere göre; 2024'te beklenen küresel AdTech pazarı büyüklüğü 1,03 trilyon dolar, 2024–2033 yılları arasında küresel tahmini bileşik büyüme oranı yüzde 14,3, Türkiye'de 2024'te dijital reklam harcamalarının tahmini 1,05 milyar dolar. 

Turan Yurdakul, 1990'lardan 2024'e uzanan reklam teknolojisi yolculuğunu paylaştı. Yurdakul, düşük etkili CPM kampanyaları ve CPC ve CPA bazlı pahalı performans kampanyalarının geçmişte kaldığına dikkat çekerek yeni yöntemin sonuç bazlı ödeme olduğunu vurguladı. Bu bağlamda Turan Yurdakul konuşmasında kurumun e-ticaret şirketlerine odaklanan reklam teknolojisi Yandex Ads Ecomm+'dan da söz etti. Sonuç bazlı ödeme, sadece dönüşümler için ödeme yapmanızı sağlıyor. Reklam gösterim ve tıklamaları ücretsiz hale geliyor. Böylece marka bilinirliği için herhangi bir ödeme yapmanız gerekmiyor. CPA veya ROAS optimizasyonlu kampanyalar ile dönüşüm sağlamayan tıklamalar için ödeme yapmıyorsunuz. Turan Yurdakul, bu yaklaşımın her aşamada doğrudan katma değer sunduğunu ifade etti. 

Dönüşüm bazlı stratejileri hayata geçiren Yandex Ads Ecomm+, müşteriler ve ajanslar için "Her Şey Dahil" servis sunuyor. Bu bağlamda uygulama ve web için performansa dayalı kampanyalar detaylandırılırken, promosyon banner'lardan da söz edildi. Şimdiye kadar yapılan çalışmaları aktaran Turan Yurdakul, Yandex Ads'in yüzde 38 daha yüksek reklam harcaması getirisi ile Beymen'in çevrim içi satışlarını artırdığını dile getirdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.