Sahibinden CEO'su Burak Ertaş, platformun yeni iş alanlarını ve 2025 planlarını anlattı

Webrazzi Summit 2024'te Sahibinden.com CEO'su Burak Ertaş, şirketin büyüme stratejileri, yeni iş alanları ve gelecek planları hakkında bilgi verdi.
Sahibinden CEO'su Burak Ertaş, platformun yeni iş alanlarını ve 2025 planlarını anlattı

Türkiye'nin lider girişimcilik ve teknoloji konferansı Webrazzi Summit 2024, Webrazzi Kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal'ın Sahibinden CEO'su Burak Ertaş ile yaptığı söyleşi ile devam ediyor.

Ertaş, "2000 yılında Türkiye'nin sahibinden.com'u olmak için yola çıktık. Türkiye'nin ilan ve alışverişteki ilk adresi olan sahibinden.com, Aksoy Group bünyesinde hayata geçirildi. Türkiye’nin bu alanda markası olduk" diyerek sözlerine başladı.

Burak Ertaş, "Sahibinden olarak 1000’e yakın çalışanımız ve 300 kişilik Ar-Ge teknoloji ekibimizle faaliyet gösteriyoruz. İstanbul’daki ana merkezimizin yanı sıra Ankara'da da bir Ar-Ge merkezi bulunuyor" ifadelerini kullandı. Ertaş, Ağustos ayında 8 milyona yakın aktif ilan ile tüm zamanların trafik rekorunu kırdıklarını vurguladı. Aylık 64.4 milyon aktif kullanıcı, 549 milyon ziyaret gerçekleştirdi ve 15.4 milyar sayfa görüntülemesi olduğunu ekledi.

Ertaş, ayrıca SimilarWeb’in verilerine göre, sahibinden.com’un dünyada kendi alanında dört büyük platformdan biri olduğunu ve Türkiye’de de bu alanda 7'nci sırada yer aldığını ifade etti. En fazla trafiğin ise pazartesi günleri, 12 ila 14 saatleri arasında gerçekleştiğini belirtti.

Burak Ertaş, "Sloganımız 'Al, Sat, Kirala, Keşfet' ve sosyal medyada 'Sahibinden' herkesin merakını çekiyor. Piyasayı öğrenmek isteyenler için önemli bir alan oluşturuyoruz" diye konuştu. Ertaş, "Satan ve kiralamak isteyenler için ikinci elde neler olup bittiğine dair değerli bir bakış açısı sunuyoruz" ifadelerini kullandı. Yatırımlardan da bahseden Ertaş, Sahibinden'in büyüme ve gelişme stratejilerine vurgu yaptı.

Burak Ertaş, "Türkiye'nin önde gelen e-ticaret sitelerinden biri olarak, Otobid adlı yeni bir platform geliştirdik" dedi. Ertaş, bu platformun geleneksel yöntemlerden farklı olarak online açık artırma ortamında araç alım-satımını kolaylaştırmayı hedeflediğini vurguladı. Bireysel kullanıcıların, araçlarını binlerce oto galerinin katılabildiği bu online platformda satışa sunarak, hızlı, şeffaf ve güvenilir bir satış süreci yaşayacaklarını ifade etti.

Ertaş, yeni iş alanlarına yönelik olarak lisanslı yenilenmiş elektronik cihazların satışı için bir pazar yeri oluşturduklarını duyurdu. Yenilenmiş cihazların satıldığı bu platform, yenileme merkezlerinin envanterlerini sergilemelerine olanak tanırken, cep telefonu satmak isteyen kullanıcıların fiyat teklifleri almasına da imkan sağlıyor. Ertaş, bu süreçte kullanıcı memnuniyetine büyük önem verdiklerini ifade etti.

2025 planları hakkında bilgi veren Ertaş, özellikle yeni iş alanlarında, dünyada benzer platformların gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik projelerine dikkat çekti. Ertaş, oto kontrol süreçleri için geliştirdikleri yeni sistemleri açıkladı. Emlak danışmanları için bir rating sistemi oluşturarak tüketicilerin nasıl hizmet alacaklarını daha iyi anlamalarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Bu uygulama, dünyada az görülen bir örnek olarak dikkat çekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.