Microsoft, müşteri taleplerini karşılayabilen otonom yapay zeka aracılarını tanıttı

Microsoft, müşteri taleplerini karşılayan, satış fırsatlarını belirleyen ve tedarik zinciri yönetimi gibi görevleri otonom olarak yerine getiren yapay zeka aracılarını tanıttı.
Microsoft, müşteri taleplerini karşılayabilen otonom yapay zeka aracılarını tanıttı

Microsoft, yapay zeka alanındaki yeni hamlesiyle iş dünyasında verimliliği artırmayı amaçlıyor. Şirket, müşteri taleplerini karşılayan, satış fırsatlarını belirleyen ve tedarik zinciri yönetimi gibi görevleri otonom olarak yerine getiren yapay zeka aracılarını (yapay zeka çalışanları) tanıttı. Bu yapay zeka aracıları, insan müdahalesi olmadan görevleri yerine getirerek çalışanların zamanını daha değerli işlere ayırmalarına olanak tanıyacak.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, Londra'daki bir etkinlikte tanıttığı bu yeni aracı, yapılan rutin işleri azaltarak verimliliği artıracak şeklinde açıkladı. Kullanıcıların herhangi bir kod bilgisine ihtiyaç duymadan bu yapay zeka ajanlarını oluşturmasına olanak tanıyan Copilot Studio, kasım ayında kullanıma sunulacak. McKinsey ve Clifford Chance gibi şirketler de bu aracı erken benimseyenler arasında.

Copilot Studio’nun kullanımıyla Microsoft, tedarik zinciri yönetiminden müşteri hizmetlerine kadar birçok alanda hazır yapay zeka aracılarını sunuyor. Bu aracılar, örneğin tedarik zincirindeki aksaklıkları tespit ederek otomatik çözümler üretebilecek. Microsoft ayrıca bu aracıların çalışanların verimliliğini artırarak işletmelere önemli kazançlar sağlayacağını vurguluyor. Honeywell'in yapay zeka aracılarıyla 187 tam zamanlı çalışana eş değer bir verimlilik artışı elde ettiği belirtiliyor.

Ancak, yapay zeka araçlarının getirdiği verimlilik artışları iş gücü azaltımını da gündeme getiriyor. Klarna gibi bazı şirketler, ayrılan çalışanları yapay zeka ile doldurmayı tercih ediyor. Microsoft’un geliştirdiği bu teknolojinin iş dünyasında nasıl bir dönüşüm yaratacağı ise zamanla netleşecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.