Perplexity AI, 8 milyar dolar değerleme üzerinden yatırım almaya hazırlanıyor

Bu yatırım görüşmeleri, OpenAI'nin 157 milyar dolarlık bir değerleme ile 6.6 milyar dolarlık büyük bir yatırım turu açıkladığı bir dönemde gerçekleşiyor.
Perplexity AI, 8 milyar dolar değerleme üzerinden yatırım almaya hazırlanıyor

Yapay zeka destekli arama motoru geliştiren Perplexity AI'ın 62,7 milyon dolar yatırım aldığını geçen Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Bu yatırımla şirketin değerlemesi 1 milyar doların üzerine çıktığını söylemiştik. 

OpenAI gibi büyük oyuncularla rekabet eden yapay zeka destekli arama motoru Perplexity, yeni bir haberle gündeme geldi. The Wall Street Journal'ın haberine göre; şirket 8 milyar dolarlık bir değerleme ile yaklaşık 500 milyon dolar yatırım almak için görüşmelere başladı.

Perplexity, 2022 yılında Aravind Srinivas, Denis Yarats, Johnny Ho ve Andy Konwinski tarafından kuruldu. Şirket, kullanıcılara yapay zeka destekli bir arama motoru sunuyor. Günde yaklaşık 15 milyon sorgu alarak yıllık gelirini 50 milyon dolara ulaştırdı.

Perplexity, kullanıcılara sohbet botu aracılığıyla web'de arama yapma imkanı sunuyor. Ancak şirket, bazı haber yayıncıları tarafından izinsiz web scraping yani internette veri kazıma ve intihal suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Bu çerçevede, The New York Times Perplexity’ye bir ihtarname göndermişti. Tüm bu zorluklara rağmen, CEO Aravind Srinivas, yayıncılarla iş birliği yapma niyetinde olduğunu belirtmiş ve kimsenin düşmanı olma amacında olmadığını vurgulamıştı. 

Bu yatırım görüşmeleri, OpenAI'nin 157 milyar dolarlık bir değerleme ile 6.6 milyar dolarlık büyük bir yatırım turu açıkladığı bir dönemde gerçekleşiyor. OpenAI’nin ChatGPT gibi ürünleri, sohbet botu ile arama motoru arasındaki sınırları bulanıklaştırırken, şirket aynı zamanda SearchGPT ile arama alanına daha doğrudan yöneliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.