Biyoteknoloji girişimi Terray Therapeutics, 120 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli Terray'in 120 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Bedford Ridge Capital tarafından yönetildi.
Biyoteknoloji girişimi Terray Therapeutics, 120 milyon dolar yatırım aldı

Biyoteknoloji girişimi Terray, 120 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 120 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Bedford Ridge Capital tarafından yönetildi. ABD merkezli Terray'ın yatırım turunda NVentures, Maverick Capital, Goldcrest Capital, Madrona Ventures, Two Sigma Ventures, XTX Ventures, Digitalis Ventures ve Alexandria Ventures yer aldı.

Şirket, yeni yatırımı klinik denemelere ilerletmek ve yapay zeka platformu tNova'yı geliştirmek için kullanmayı planladıklarını açıkladı. 

2018 yılında Jacob Berlin ve Eli Berlin tarafından kurulan Terray, küçük molekül ilaçların keşfi ve geliştirilmesi üzerine odaklanan bir biyoteknoloji şirketi olarak tanımlanıyor. Şirket, ultra yüksek verimlilikte deneyler, üretimsel yapay zeka, biyoloji, ilaç kimyası, otomasyon ve nanoteknolojiyi birleştirerek molekülleri ve ilaçları keşfediyor. Terray, bunun için tNova adlı bir yapay zeka platformunu geliştirdi. Şirketin amacı, küçük molekül terapileri ile ilgili en zorlu sorunlara çözümler bulmak. 

Küçük molekül tedavisi, hastalıkları tedavi etmek için kullanılan, genellikle düşük ağırlıklı kimyasal bileşenlerden oluşan ilaçları ifade ediyor. Bu tedaviler, hücrelerin işlevini değiştirmek veya belirli hastalıkların etkilerini azaltmak için tasarlandı. Küçük moleküller, genellikle vücutta kolayca emilir ve hedef hücrelere ulaşarak etkilerini gösteriyor. Bu tür tedaviler, kanser, enfeksiyon ve diğer birçok sağlık sorununu tedavi etmek için yaygın olarak kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.