Amerikan banka hesabı özelliği de sunan cüzdan uygulaması: Cenoa

Aidatsız ve ücretsiz dijital dolar hesabı ürünüyle tanınan Cenoa, yeni Amerikan banka hesabı özelliğiyle öne çıkıyor.
Amerikan banka hesabı özelliği de sunan cüzdan uygulaması: Cenoa

Cüzdan uygulaması Cenoa, yüksek enflasyonlu ülkelerde dolar bazlı ürünlere erişimi artırarak finansal özgürlüğü sağlamayı hedefliyor. Girişimin ilk ürünü aidatsız ve ücretsiz dijital dolar hesabı oldu. Ürün, kısa sürede Afrika, Orta Doğu ve Avrupa’da 40'tan fazla ülkeye açıldı. Dijital dolar hesabı, özellikle 5 kat düşük makasla kolayca dijital dolar al-sat özelliğiyle öne çıktı. Girişimin paylaştığı bilgilere göre; Cenoa dünya çapında 400 bin kullanıcıyı aştı.

Cenoa, şimdi de ikinci ürünü “Amerikan banka hesabı”nı duyurdu. Amerikan banka hesabı sayesinde kullanıcılar Upwork, Fiverr, Amazon, Etsy, Shopify gibi platformlardan ve Amerika’daki müşterilerden ödeme almayı kolaylaştırıyor. Ceno'nın paylaştığı bilgilere göre ürün, hem yurt dışından ödeme almayı hem de ödemeyi Türkiye’deki TL banka hesabına aktarmayı 10 kat daha ucuz ve hızlı hale getiriyor.

Şirket, Amerikan banka hesabı gibi finansal lisans gerektiren ürünler için Paypal ve Apple Pay ile aynı lisansa sahip. Türkiye’deki 150 binden fazla freelancer ve e-ihracatçının Cenoa'nın Amerikan banka hesabı ürününden faydalanabileceğini belirtelim. 

Girişimin ekibi

Cenoa, Seçkin Çağlın, Emre Ertan, Sırrı Perek ve Buğra Çakmak tarafından 2022’de kuruldu. Seçkin Çağlın, geçmişte GarantiBBVA Payments Kart işkolu GMY görevindeydi. Emre Ertan ise Getir'de Interim CTO ve ardından CPO görevlerini icra etmişti. Sırrı Perek'in Facebook'ta ve Buğra Çakmak'ın Google'da çalışma deneyimi bulunduğunu da ekleyelim. Cenoa'nın ekibi 20 kişiyi aşmış durumda. 

Geçen yıl şirket, Coinbase, Chime, Sofi ve Robinhood gibi fintechlerin yatırımcıları olan Quiet Capital, Underscore VC, Collective Spark, Acrew Capital, Human Capital ve Ulu Ventures’ın katıldığı turda 7 milyon dolar tohum yatırımı aldı.

Girişimin öne çıkan özellikleri 

Girişimin belirttiğine göre; Cenoa, blockchain, dijital dolar, akıllı kontrat ve yapay zeka gibi teknolojilerden faydalanarak işlem ücretlerini yüzde 90 oranında düşürüyor ve bekleme süresini günlerden saniyelere indiriyor. 

Ayrıca Cenoa, gerçek insanlarla 7/24 müşteri desteği de sağlıyor. Şirket ayrıca dolar bakiyesi üzerinden sağladığı yıllık yüzde 5 faiz oranıyla da dikkat çekiyor. Dijital dolar hesabından gelir elde edilmesini sağlayan uygulamada, para çekmek için bir alt veya üst limit bulunmuyor. Bu durum, ürünü rakiplerinden ayırıyor. Girişimin belirttiğine göre; Cenoa hesabınızdaki bakiye dondurulamaz ve bloke edilemez, çünkü bakiyeye sahibi dışında hiç kimsenin erişimi bulunmuyor.

Bununla birlikte Cenoa'nın yakın zamanda freelancerların 10 kat daha düşük maliyetlerle ödeme almasını sağlamak amacıyla Ruul ile güçlerini birleştirdiğini belirtelim. Mastercard’ın girişim programı StartPath’in Blockchain kategorisine seçilen 7 girişimden biri olan şirket, ayrıca dijital dolar USDC’nin üreticisi Circle’la da kullanıcıların finansal araçlarla ilgili farkındalığını artırmak için iş birliği yapıyor.

Yapay zeka, birçok farklı dilde pazarlama yapabilme ve müşteri desteği vermeyi neredeyse sıfır maliyetle mümkün hale getirdi. Cenoa'nın sunduğu özelliklerin de yurt dışına hizmet ve ürün sunanların ödeme alma süreçlerini kolaylaştıracağını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.