Abonelik yönetimi şirketi Zuora, Silver Lake ve GIC tarafından 1,7 milyar dolara satın alınıyor

Zuora CEO’su Tien Tzuo, bu yatırımın şirketin büyüme stratejilerini destekleyeceğini ve abonelik ekonomisindeki yerini pekiştireceğini belirtti. 
Abonelik yönetimi şirketi Zuora, Silver Lake ve GIC tarafından 1,7 milyar dolara satın alınıyor

Abonelik tabanlı iş çözümleri sunan Zuora, Silver Lake ve GIC ile 1.7 milyar dolarlık bir satın alma anlaşması imzaladı. Bu anlaşma, Zuora’nın halka açık bir şirket olma durumunu sona erdirerek özel bir şirkete dönüşmesine neden olacak.

Hissedarların hisse başına 10 dolar nakit alacağı açıklandı. Bunun da mevcut hisse fiyatına göre yüzde 18 prim anlamına geldiğini belirtelim. Anlaşma, Zuora'nın bağımsız yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir özel komite tarafından oy birliğiyle onaylandı. Satın alma anlaşmasının 2025’in ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Zuora CEO’su Tien Tzuo, bu yatırımın şirketin büyüme stratejilerini destekleyeceğini ve abonelik ekonomisindeki yerini pekiştireceğini belirtti. 

2007 yılında Cheng Zou, KV Rao ve Tien Tzuo tarafından kurulan Zuora, modern işletmelerin abonelik ve kullanım tabanlı modellerini yönetmelerine yardımcı olan bir yazılım sunuyor. ABD merkezli şirket, fiyatlandırma, faturalama, ödemeler ve gelir muhasebesi gibi alanlarda esnek çözümler geliştiriyor. Zuora, 1000'den fazla müşteriye hizmet veriyor. Zuora'nın müşterileri arasında BMC Software, General Motors, The New York Times ve Zoom gibi şirketler yer alıyor.

Silver Lake, teknoloji yatırımlarında uzmanlaşmış bir özel sermaye firması olarak biliniyor. Şirket, dünya genelinde birçok teknoloji şirketine yatırım yapıyor. GIC ise, Singapur hükümetine ait bir yatırım fonu olma özelliği taşıyor. Yatırım fonu, yaptığı uzun vadeli yatırımlar ile dikkat çekiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.