Kripto platformu Yellow Card, 33 milyon dolar yatırım aldı

Kripto platformu Yellow Card, Blockchain Capital liderliğinde C Serisi yatırımla 33 milyon dolar yatırım aldı.
Kripto platformu Yellow Card, 33 milyon dolar yatırım aldı

Kripto platformu Yellow Card, Blockchain Capital liderliğinde C Serisi yatırımla 33 milyon dolar yatırım aldı. Blockchain Capital'in Coinbase, Kraken, OpenSea ve Worldcoin'in yatırımcıları arasında yer aldığını belirtelim.

Yatırım turuna Winklevoss Capital, Polychain, Block, Inc, Third Prime Ventures, Castle Island Ventures, Galaxy Ventures, Blockchain Coinvestors ve Hutt Capital katılım gösterdi. Bu yeni yatırım turuyla birlikte Yellow Card'ın toplam yatırım miktarı 89.5 milyon dolara ulaştı. 

Girişimin faaliyet alanı

2019 yılında kurulan ABD merkezli Yellow Card, Afrika kıtasına odaklanan bir kripto borsası olarak faaliyet gösteriyor. Başlangıçta bireysel kullanıcıları hedefleyen girişim, kuruluşundan yaklaşık 2 yıl sonra işletmeleri kendine çekmeye karar verdi. 

2021'de 1 milyon müşteriye ulaşan şirket, platformdaki bireysel kullanıcıları yönetmenin yüksek maliyetli olduğunu fark etti. Hacimler söz konusu olduğunda, marjlar işi küçük bireysel kullanıcılarla sürdürülebilir kılmak için düşük kaldı. Öte yandan, küçük ve büyük ölçekli işletmeler daha önemli hacimler taşıyor ve daha yüksek gaz ücretleri ödüyordu. Buna bir çözüm olarak Yellow Card, minimum işlem tutarlarını yükseltti. 

Girişimin öne çıkan verileri

Yellow Card, Afrika'da ve uluslararası alanda yaklaşık 30 bin işletmeye hizmet veriyor. Girişim, bu şirketlere ödeme ve hazine yönetimi konularında destek oluyor. Yellow Card kurucu ortağı ve CEO'su Chris Maurice'in aktardıklarına göre stablecoin'lerin de katkısıyla, girişimin işlem hacmi geçen yılın başlarında 1,7 milyar dolardan 3 milyar doların üzerine çıktı. 

Yellow Card, yatırımı yeni ürünler geliştirmek, ekibini ve sistemlerini güçlendirmek ve de kıtadaki düzenleyicilerle etkileşimini sürdürmek için kullanacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.