Sağlık girişimi Alchemy, Magic Johnson'ın katıldığı turda 31 milyon dolar tohum yatırım aldı

ABD merkezli Alchemy'nin 31 milyon dolarlık tohum yatırım Andreessen Horowitz (a16z) Bio + Health liderliğinde gerçekleşti.
Sağlık girişimi Alchemy, Magic Johnson'ın katıldığı turda 31 milyon dolar tohum yatırım aldı

Sağlık girişimi Alchemy, 31 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 31 milyon dolarlık tohum yatırım Andreessen Horowitz (a16z) Bio + Health liderliğinde gerçekleşti. ABD merkezli Alchemy'nin yatırım turunda Magic Johnson, Sandberg Bernthal Venture Partners, Banc of California, Twine Ventures, Springbank ve AlleyCorp yer aldı.

Alchemy, yeni yatırımı büyümeyi hızlandırmak, önümüzdeki yıl içinde 20 eyalette kendi eczane programlarını başlatmak, eczane operasyonlarını ve hasta iletişimini kolaylaştıracak bir mobil klinik programı ve dijital platform geliştirmek için kullanacağını açıkladı.

2023 yılında Peter Park, Susie Crowe ve Siddarth Viswanathan tarafından kurulan Alchemy, klinik eczacılık programlarını uygulayan bir şirket olarak dikkat çekiyor. Temel olarak HIV ve Hepatit C (HCV) gibi büyük hasta popülasyonlarına hizmet eden kliniklere, kendi in-house yani iç eczane programlarını kurma, işletme ve geliştirme konusunda destek sağlıyor.

Şirket, bu programları kurmak için gerekli fiziksel, klinik ve dijital altyapıyı sağlıyor. Ayrıca, eczane operasyonlarını ve hasta iletişimini kolaylaştıran dijital platformlar ve mobil klinik programları geliştirmeyi planlıyor. Amaçları, hasta erişimini artırmak, sağlık sonuçlarını iyileştirmek ve kliniklerin eczane programlarından elde ettikleri finansal etkileri artırmak.

Alchemy, sağlık hizmetlerinin erişilebilirliğini artırarak özellikle HIV ve Hepatit C hastaları için kritik bir destek sunuyor. Kendi eczane programlarıyla, kliniklerin tedavi süreçlerini iyileştirmesine, hasta sonuçlarını geliştirmesine ve finansal sürdürülebilirliğini artırmasına yardımcı oluyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.