Akıllı cihazlar için bağlantı çözümleri sunan Monogoto, 27 milyon dolar yatırım aldı

Monogoto tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 27 milyon dolarlık yatırım aldı. Monogoto'nun 27 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Toyota Ventures liderliğinde gerçekleşti
Akıllı cihazlar için bağlantı çözümleri sunan Monogoto, 27 milyon dolar yatırım aldı

Odağına nesnelerin internetini alan bir bağlantı yönetim platformu olan Monogoto, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Monogoto tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 27 milyon dolarlık yatırım aldı. 

Monogoto'nun 27 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Toyota Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında ise Samsung Next, The ACTIVE Fund, Assembly Ventures, Magenta Venture Partners, J-Ventures, Triventures, Singtel Innov8 Ventures, Telefónica, Team8 ve Alter Venture Partners yer alıyor.

Hatırlatmak gerekirse Monogoto, 2021 yılında Team8 liderliğinde 11 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 27 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 38 milyon dolara ulaştı. Monogoto tarafından aktarılan bilgilere göre yeni yatırım, şirketin global büyümesini hızlandırmak ve ekibini güçlendirmek için kullanılacak.

2018 yılında Itamar Kunik ve Maor Efrati tarafından ABD'de kurulan Monogoto, nesnelerin interneti cihazları için bağlantı çözümleri sunuyor. Nesneleri interneti cihazları arasındaki bağlantıyı sağlayabilmek adına bulut tabanlı bir yazılım geliştiren Monogoto, LTE/5G ve uydu ağları arasında güvenli bağlantıların oluşmasına olanak tanıyor.

Monogoto'nun müşterileri, sunulan yazılım sayesinde 180'den fazla ülkedeki cihazları birbirine bağlayabiliyor. Bu bağlantıların sağlanması için toplamda 550 küresel ağın kullanıldığını da ekleyelim.

Monogoto'nun çözümü, kullanıcılarına cihazları üzerinde gerçek zamanlı yönetim imkanı da sunuyor. Monogoto'nun müşterileri arasında ise otomotiv, perakende, enerji, tedarik zinciri ve akıllı şehirler gibi alanlarda hizmet veren önemli firmalar yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.