Mobil süt analiz cihazı geliştiren MilkApp, Founder One’dan yatırım aldı

Tunahan Liman ve Ahmet Ulukurt tarafından kurulan MilkApp, süt ürünleri üretilirken üretim kaçaklarının yanı sıra hammadde kalitesini ve kimliğini sürdürülebilir şekilde korumak amacıyla süt analiz cihazı geliştiriyor.
Mobil süt analiz cihazı geliştiren MilkApp, Founder One’dan yatırım aldı

Süt ve süt ürünleri kalitesini uçtan uca takip edilebilir hale getirmek için mobil süt analiz cihazı geliştiren MilkApp, yatırım aldığını duyurdu. MilkApp tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, son zamanlarda sık sık yatırımlar ile karşımıza çıkan Founder One’dan yatırım aldı.

MilkApp ve Founder One arasında gerçekleşen yatırım anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. Tunahan Liman ve Ahmet Ulukurt tarafından kurulan MilkApp, süt ürünleri üretilirken üretim kaçaklarının yanı sıra hammadde kalitesini ve kimliğini sürdürülebilir şekilde korumak amacıyla süt analiz cihazı geliştiren bir girişim olarak ön plana çıkıyor.

Ağırlıklı olarak süt ve süt ürünleri üreten mandıralar, çiftlikler, çiftçiler, süt toplama kooperatifleri ve süt birlikleri için yerinde analiz ve uzun dönem raporlama odaklı yazılım ve donanımlar geliştiren MilkApp, sütün verimliliğini ve kalitesini ölçerek usulsüzlüklerin önüne geçebiliyor.

Süt analizinde spektroskopi teknolojisini kullanarak süt analiz süresini 10 saniyeye indiren girişim, kısa süre içinde kullanıcısına yüksek doğrulukta sonuçlar sunabiliyor. MilkApp'in  sütün toplanmasından son tüketiciye kadar olan serüvenini blok zincir ile kayıt altına aldığını da ekleyelim. 

Erzurum Ticaret Borsası, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Erzurum Atatürk Üniversitesi iş birlikleri ile TÜBİTAK 1004 kapsamında 150 milyon TL bütçeli bir ortak projede yer alma imkanına sahip olan MilkApp, 2023 yılında 100 milyondan fazla veri topladı

MilkApp’in, süt sektörüne getirdiği yenilikçi teknolojiyle üretim kalitesini ve izlenebilirliği artırması, süt üretim zincirinde büyük bir dönüşüm yarattığını dile getiren Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdürü Ali Şahin, süt analizini hızlı, güvenilir ve erişilebilir hale getiren bu teknolojinin sektördeki etkinliği ve MilkApp’in büyüme potansiyelinin yatırım kararlarında önemli bir rol oynadığını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.