Instagram'dan profilinizi dijital kartvizite dönüştüren yeni özellik: "Profil Kartı"

Instagram, hesabınızı dijital bir kartvizit aracılığıyla paylaşmanızı sağlayan yeni "Profil Kartı" özelliğini yayına alıyor.
Instagram'dan profilinizi dijital kartvizite dönüştüren yeni özellik:

Instagram, hesabınızı dijital bir profil kartı aracılığıyla paylaşmanızı sağlayan yeni "Profil Kartı" özelliğini yayına alıyor. Kartın üzerinde yer alan bilgiler arasında Instagram kullanıcı adınız ve bir QR kodun yanı sıra profil resminizi ve bio'nuzu içeren bilgiler yer alıyor. Ayrıca kartın iki yüzü bulunuyor. 

Profil kartınıza kendi linklerinizi ve seçtiğiniz şarkıyı eklemeniz mümkün. Buna ek olarak profil kartınızın arka plan görselini de değiştirebileceğinizi belirtelim. Instagram profil kartının hesabınızı paylaşmanızı kolaylaştırdığını söyleyebiliriz. Özellikle içerik üreticileri şirketlerle hesaplarını paylaşmak için kullanabilir. Söz konusu özellik, dünya çapında tüm kullanıcıların ilgisine sunuluyor. 

Instagram Profil Kartı özelliği nasıl kullanılıyor?

Profil kartı özelliğine Instagram profili üzerinden erişebiliyorsunuz. Profilini paylaş seçeneğine bastıktan sonra sağ üst köşede yer alan kalem ikonunu seçebilir ve bu alandan profil kartınıza eklenecek öğeleri düzenleyebilirsiniz. 

Bu adımlardan sonra ekranın altındaki seçenekleri kullanarak profilinizi arkadaşlarınızla paylaşabilir veya diğer platformlarda yayınlamak üzere indirebilirsiniz. Paylaşım seçenekleri arasında bir “Hikayeye Ekle” seçeneği de bulunuyor. Bu seçenek kapsamında özelleştirebileceğiniz dönen iki taraflı bir kart oluşturuluyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.