Yapay zeka ile orman yangını tespit sistemlerine odaklanan OroraTech, 25 milyon euro yatırım aldı

OroraTech'in 25 milyon euro'luk yatırım turuna Korys liderlik etti. Şirketin yatırım turunda The EU’s Circular Bioeconomy Fund (ECBF) ve Bayern Kapital yer aldı.
Yapay zeka ile orman yangını tespit sistemlerine odaklanan OroraTech, 25 milyon euro yatırım aldı

Yapay zeka destekli uydu teknoloji girişimi OroraTech, 25 milyon euro yatırım aldı. Şirketin 25 milyon euro'luk yatırım turuna Korys liderlik etti. Almanya merkezli OroraTech'in yatırım turunda The EU’s Circular Bioeconomy Fund (ECBF) ve Bayern Kapital yer aldı. Şirket, yeni yatırımı yangın tespit sistemini ölçeklendirmek, teknolojisini geliştirmek ve küresel pazarlara açılmak için kullanılacağını açıkladı. 

2018 yılında Thomas Grübler, Björn Stoffers, Florian Mauracher ve Rupert Amann tarafından kurulan OroraTech, özel olarak geliştirdiği yapay zeka algoritmaları ile uydu görüntülerini analiz ediyor. Bu algoritmalar; yangın belirtilerini, sıcaklık değişimlerini ve duman bulutlarını tespit ederek, yangınların çıkışını ve yayılma olasılığını öngörüyor.

Şirket, kendi geliştirdiği termal uyduların yanı sıra, dünya genelindeki diğer Yer Gözlem uydularından da veri topluyor. OroraTech, iki uydu fırlatmış ve üçüncü uyduyu da yakında fırlatmayı planlıyor. Bu uydular, sıcaklık farklarını ölçerek ve bölgedeki değişiklikleri takip ederek, yangınları hızlı bir şekilde tespit etmeye yardımcı oluyor.

Şirket, topladığı verileri analiz ederek, kullanıcılarına gerçek zamanlı bilgi sunuyor. Yangın riski yüksek bölgelerde, önceden uyarılar yaparak yetkililerin hızlı müdahale etmesine olanak tanıyor. OroraTech, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) gibi kuruluşlarla iş birliği yaparak projelerini geliştirmekte ve uluslararası pazarlara açıldı.

OroraTech, 2026 yılına kadar 100 adet uyduyu yörüngeye yerleştirmeyi hedefliyor. Bu genişletme ile yangın tespiti ve izleme kabiliyetlerini artırarak, dünya genelinde daha fazla pazara ulaşmayı planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.