Nvidia hisseleri, rekor seviyeye ulaştı

Nvidia hisseleri Pazartesi günü yüzde 2.4 artışla 138,07 dolardan kapanarak rekor seviyeye ulaştı.
Nvidia hisseleri, rekor seviyeye ulaştı

Dünyanın en büyük 11 çip üreticisi arasında yer alan Nvidia'nın dünyanın en değerli şirketi olmaya uzanan yolculuğunu sizlere daha önce aktarmıştık. Nvidia dün bir kez daha adından söz ettirmeyi başardı. Nvidia hisseleri Pazartesi günü yüzde 2.4 artışla 138,07 dolardan kapanarak rekor seviyeye ulaştı. Nvidia en son 135.58 dolarlık kapanış fiyatıyla Haziran ayında rekor seviyeye ulaşmıştı. 

Nvidia hisseleri Ekim ayında keskin bir yükseliş gösterdi. Hatta hisseler, bir noktada altı gün üst üste kazanç sağladı. Geçen yıl hızlı bir tırmanış gerçekleştiren Nvidia hisseleri bu yıl ise yaklaşık yüzde 180 oranında artış gösterdi. Bu durum, aynı zamanda Nvidia'nın yapay zeka çip pazarındaki gücünün bir yansıması. Mizuho Securities'in tahminlerine göre Nvidia, yapay zeka çip pazarın yüzde 70 ila yüzde 95'ini kendi kontrolünde tutmakta. 3,4 trilyon dolarlık piyasa değeriyle Nvidia, Apple'ın ardından en değerli ikinci ABD şirketi konumunda.

Nvidia CEO'su Jensen Huang'ın aktardıklarına göre; şirketin mevcut çiplerine yönelik devam eden talebin yanı sıra, yeni nesil Blackwell çipleri için çılgınca bir talep gösterildi. Blackwell çiplerinin dördüncü çeyrekte piyasaya sürülmesi planlanıyor. Kısa süre önce Huang ve diğer Nvidia yöneticileriyle toplantılar düzenleyen Morgan Stanley ise, çiplerin önümüzdeki 12 ay için şimdiden tükenmiş durumda olduğunu belirtiyor. 

Bu arada Nvidia'nın 19 Kasım'da kazançlarını açıklayacağını belirtelim. Bloomberg konsensüs tahminlerine göre Wall Street analistleri, şirketin bir önceki yıla göre yüzde 82 artışla 33 milyar dolar gelir bildirmesini bekliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.