Dental ürün pazar yeri dentalpiyasa.com, 5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Dental ürün pazar yeri dentalpiyasa.com'un Seri A öncesi köprü yatırım turunda değerlemesi 5 milyon dolara ulaştı.
Dental ürün pazar yeri dentalpiyasa.com, 5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Dental ürün pazar yeri dentalpiyasa.com'un Seri A öncesi köprü yatırım turunda değerlemesi 5 milyon dolara ulaştı. Yatırım turuna Sharks & Partners yatırımcılarından Mehmet Çelikol ve Ersin Nazalı ile Arvato CEO'su Umur Özkal gibi melek yatırımcılar katılım gösterdi. Girişim, diş hekimleri ve diş depolarını bir araya getiriyor. 

Dentalpiyasa, diş hekimlerinin, kliniklerinde kullandıkları tüm malzemelere aracısız bir şekilde üretici ve ithalatçılardan ulaşmalarını sağlıyor. Girişimin paylaştığı bilgilere göre; platformu bugün Türkiye'deki her 5 diş hekiminden 1'i kullanıyor. Aynı şekilde Türkiye’deki orta ve büyük ölçekli diş depolarının yüzde 85’inin platformda satış yaptığı belirtiliyor. 

Paylaşılan bilgilere göre; girişim, bugüne kadar 150 binden fazla ürünü diş hekimlerine ulaştırdı. 2021 yılında dental ürünlerin tedarik sistemini temelden dönüştürmek üzere çıktıkları yolda, hızla büyüdüklerini ifade eden dentalpiyasa.com kurucu ortaklarından Mustafa Kemal Bilgiç'in aktardıklarına göre Dentalpiyasa, son bir yıl içerisinde 10 kat büyüme gösterdi

Şirket, aldığı bu yatırımı, dental sektörün lojistik kaynaklı sorunlarını çözmeye odaklanacak. Şirket ayrıca yatırımı, hekimlere tedavi süreçlerinde doğru ürünü seçmelerini sağlayacak yapay zekâ asistanı geliştirmek için kullanacaklarını da belirtti.

Sharks & Partners yatırımcısı Mehmet Çelikol ise agresif büyümesi ve yüksek müşteri memnuniyetine ek olarak çok iyi şirket kültürü ve ekip ruhu içermesinin kurumu etkilediğini dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.