Apple'ın 2 bin dolara mal olacak yeni Vision Headset'i 2025'te piyasaya sürülecek

Apple'ın karma gerçeklik alanında yeni ürünü, 2025'te piyasaya sürülecek. Ayrıca akıllı ev stratejisi ve uygun fiyatlı iPad benzeri ekran geliştirme planları da bulunuyor.
Apple'ın 2 bin dolara mal olacak yeni Vision Headset'i 2025'te piyasaya sürülecek

Geçen hafta Apple, Dan Riccio'nun emekliliği ve Apple'ın akıllı yüzük geliştirme planlarını rafa kaldırılması haberleriyle gündeme gelmişti. Projenin askıya alınması ve şirketten üst düzey bir yöneticinin emekliliğe ayrılıyor olması şirketin mevcut stratejileri doğrultusunda bir yeniden yapılanma sürecinin parçası olarak değerlendirilebileceğini belirtmiştik.

Bloomberg'te yayınlanan habere göre Apple, karma gerçeklik yani XR alanında yeni bir ürünle daha karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Şirket, 2025 yılında yaklaşık 2 bin dolara mal olacak bir Vision Headset’i piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu yeni model, mevcut 3 bin 500 dolarlık Vision Pro’dan daha uygun fiyatlı olmasına rağmen, daha düşük maliyetli malzemeler ve daha az güçlü bir işlemci ile donatılacak. Bu nedenle, bazı özelliklerden feragat edilecek. Kullanıcıların dışarıda görünmesini sağlayan EyeSight özelliği bu modelde yer almayacak.

Öte yandan 2026’da ikinci nesil Vision Pro’nun piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ayrıca 2027 yılında Meta’nın Ray-Ban’larına benzer akıllı gözlükler ve kameraya sahip AirPods’ların da gelebileceği belirtiliyor.

Aynı zamanda Apple’ın akıllı ev stratejisi de yeniden şekilleniyor. Şirketin, evde kullanılabilecek uygun fiyatlı bir iPad benzeri ekran geliştirme planları var. Bu cihaz, kullanıcıların TV izlemelerine, FaceTime görüşmeleri yapmalarına ve çeşitli uygulamaları kullanmalarına olanak tanıyacak.

İleride ise, yaklaşık bin dolara mal olacak bir masaüstü cihazla birlikte robot kolu geliştirilmesi hedefleniyor. Bu robot kolun, evdeki işlerde yardımcı olabileceği düşünülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.