Tesla, otonom otobüsü Robovan'ı tanıttı

Musk, aracın tanıtımında yaptığı konuşmada "Robovan'ı yapacağız ve bu şekilde görünecek" diye konuşmuş olsa da aracın fiyatı, üretim süreci veya ne zaman piyasaya çıkacağı hakkında bilgi vermedi.
Tesla, otonom otobüsü Robovan'ı tanıttı

Tesla'nın kurucusu ve CEO'su Elon Musk, dün (Perşembe gecesi) Los Angeles'ta düzenlenen We, Robot etkinliğinde yeni tam otonom Robovan prototipini tanıttı. Bu elektrikli ve otonom araç, yoğun şehir alanlarında insan ve mal taşımak için tasarlandı. Robovan, 20 kişi taşıma kapasitesine sahip.

Musk, aracın tanıtımında yaptığı konuşmada "Robovan'ı yapacağız ve bu şekilde görünecek" diye konuşmuş olsa da aracın fiyatı, üretim süreci veya ne zaman piyasaya çıkacağı hakkında bilgi vermedi. Araç prototipinin retro-fütüristik bir tasarımı var. Aracın gümüş metalik yanları ve kayar kapılarıyla dikkat çekiyor. Otonom bir araç olduğu için direksiyon simidi yok.

Ancak tanıtılan Robovan sadece bir prototip. Tesla, 2030 yılına kadar yılda 20 milyon araç üretmeyi hedefliyor. Musk, yeni üretim tesisleri kurma veya mevcut tesisleri yeniden donatma planları hakkında bilgi vermedi. Cybercab'ın üretimine ise 2026 veya 2027'de başlanması bekleniyor. 

Öte yandan Robovan, diğer robotaksi tasarımlarına benzerken, boyutu bakımından onlardan ayrılıyor. Çin'de de benzer bir Robobus geliştirilmişti.

Elon Musk'ın Tesla'nın yeni Robovan prototipini tanıtması, ulaşımda devrim yaratma potansiyeline sahip bir gelişme olarak dikkat çekiyor. Elektrikli ve otonom bir araç olan Robovan, 20 kişiyi taşıma kapasitesiyle yoğun şehir alanlarındaki kitle taşımacılığına alternatif sunarak trafik ve çevresel sorunlara katkıda bulunabilineceğini söyleyebiliriz. Tesla'nın 2030 yılına kadar yılda 20 milyon araç üretme hedefi, şirketin büyüme stratejisini ve pazar payını artırma isteğini gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.