Finansal danışmanlık şirketi Farther, 72 milyon dolar yatırım aldı

Teknoloji odaklı finansal danışmanlık şirketi Farther, CapitalG ve Viewpoint Ventures'ın öncülüğünde gerçekleştirilen 72 milyon dolarlık Seri C yatırım turunu tamamladı.
Finansal danışmanlık şirketi Farther, 72 milyon dolar yatırım aldı

Teknoloji odaklı finansal danışmanlık şirketi Farther, CapitalG ve Viewpoint Ventures'ın öncülüğünde gerçekleştirilen 72 milyon dolarlık Seri C yatırım turunu tamamladı. Bu yatırım, Farther'ın değerini 542 milyon dolara yükseltti. Şirket, 72 milyon doları danışman ağını genişletmek ve varlık yönetim platformunu geliştirmek için kullanmayı planlıyor.

Farther, sektördeki bu hızlı büyümesini, hem danışmanlarına sunduğu yenilikçi teknoloji hem de müşteri deneyimini iyileştiren stratejileri sayesinde sağlıyor. Şirket, danışmanların zamanlarını daha verimli kullanmalarını sağlayarak operasyonel yüklerini hafifletirken, aynı zamanda şeffaf ödeme yapıları ve firma içi hisse avantajlarıyla danışmanları motive ediyor. 

Farther, danışmanlarına zamanlarının yüzde 90'ını müşterileriyle ilgilenmeye ve yeni müşteriler kazanmaya ayırma imkanı tanıyor. Teknolojik altyapısı sayesinde danışmanlar, müşteri portföylerini hızla büyütürken müşterilere daha iyi hizmet sunabiliyor. Ayrıca, zorunlu minimumlar ve rekabet yasakları olmadan çalışmaları, danışmanların kişisel hedefleri doğrultusunda müşteri portföyleri oluşturmalarına olanak tanıyor.

Farther, son dönemde yönettiği varlık miktarını 5 milyar dolara çıkararak yıllık bazda 5 kat büyüme kaydetti. CEO ve kurucu ortak Taylor Matthews, firmanın danışmanların operasyonel engelleri aşarak müşterilere daha fazla değer sunmalarına olanak tanıdığını belirtti. Matthews, “Bu yeni yatırım, vizyonumuza duyulan güveni gösteriyor ve teknolojimizi daha da geliştirerek danışmanlık sektöründe yeni bir standart belirleyeceğiz” dedi.

CapitalG ve Viewpoint Ventures'ın yanı sıra Bessemer Venture Partners, Cota Capital, Lightspeed Venture Partners ve MassMutual Ventures gibi yatırımcıların desteğiyle toplamda 118 milyon dolarlık fon toplayan Farther, finansal danışmanlık sektöründe büyümeye devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.