SPONSORLU

Elektronik mükemmellik Hong Kong Elektronik Fuarı ile geri dönüyor

EFAE Sonbahar Fuarı, yaklaşık 3 bin 200 katılımcıyla küresel elektronik ekosistemini desteklemek üzere geri dönüyor.
Elektronik mükemmellik Hong Kong Elektronik Fuarı ile geri dönüyor

Hong Kong, stratejik konumu, dünya çapındaki altyapısı ve üretim gücüne yakınlığıyla Doğu ve Batı’yı birleştiren küresel elektronik ekosisteminin uzun süredir sinir merkezi konumda yer alıyor. 

Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi’nin Elektronik Fuarı (EFAE), kırk yılı aşkın süredir ev aletlerinden görsel-işitsel ürünlere, ofis yeniliklerinden keskin teknolojilere kadar en yeni elektronik ürünleri analiz etmek için dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri bir araya getirerek bu evrimde kilit rol oynamaya devam ediyor. Kardeş etkinliği olan electronicAsia 2024 ise 5G, IoT ve otomotiv elektroniğindeki gelişmeleri takip etmek isteyen herkes için kaçırılmaması gereken bir etkinlik olarak öne çıkıyor.

13 - 16 Ekim tarihleri arasında, eş zamanlı düzenlenen fuarlar, farklı tematik alanlarda yaklaşık 3 bin 200 katılımcıyı bir araya getirirken, kapsamlı bir panel programı ve etkileşimli networking fırsatları da sunacak.

Akıllı Mobilite, yatırımcıların, girişimcilerin ve hükümetlerin aklındaki önemli bir tema olarak öne çıkıyor. Yapay zeka ve 5G bağlantısının entegrasyonu, otonom araçların kullanımını hızlandırırken, dünya genelinde birçok şehir pilot programlar başlatıyor. Otomotiv ve Araç İçi Elektronik alanı, klasik benzinli araçların elektrikli araçlara dönüştürülmesi, gelişmiş sürücü destek sistemleri ve elektrikli araçlar için hızlı şarj cihazları gibi teknolojileri sergileyecek.

Dijital Eğlence alanı ise ziyaretçilerin VR ve AR’daki en son gelişmeleri deneyimlemelerine olanak tanıyor. Oyun endüstrisi, geçen yıl bulut tabanlı oyunların ve gelişmiş VR ve AR teknolojileriyle desteklenen sürükleyici deneyimlerin yükselişine tanık oldu ve bu durumun yavaşlayacağına dair bir işaret yok. Sergilenen ürün yelpazesi, 5G ve edge computing sayesinde gerçek zamanlı etkileşimli deneyimlerin daha sorunsuz ve etkileyici hale geldiğini göstermeyi amaçlıyor.

Bu yıl EFAE, yaşlıların ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış, “Gümüş Ekonomi”ye hizmet eden fitness ve sağlık teknolojilerini de sergileyecek. Bu sektör, artan yaşam beklentileri ve yaşlanan nüfus nedeniyle giderek daha önemli hale gelen yaşlı nüfusun yaşam kalitesini, sağlığını ve bağımsızlığını artıran ürünler ve hizmetler yaratmaya odaklanıyor.

Diğer alanlar arasında katılımcıların 3D baskı, IoT, robotik, akıllı mobilite ve XR teknolojilerini yakından görebileceği Tech Hall; ünlü küresel markaların ürünlerinin sergileneceği Hall of Fame ve yeni girişimcilerin en son yeniliklerini tanıtmak için bir Startup Zone yer alıyor. Yatırım eşleştirmeleri, sunum yarışması, Mentorlarla Tanışma ve Startup Smart Launch gibi yan etkinliklerle katılımcılar, büyümeyi teşvik edecek ve önemli bağlantılar kurmalarını sağlayacak bir deneyim yaşayacaklarından emin olabilirler.

TheUMS girişimi, enerji israfını azaltmak için hareket radar sensörleri sağlıyor; bu sayede LED aydınlatmalar, hareket algılandığında açılıyor ve otomatik olarak kapanıyor. CEO Philip Chang, etkinlik aracılığıyla potansiyel müşteriler bulmayı ve sensör ürünlerinin uygulama alanını genişletmek için potansiyel iş birlikleri keşfetmeyi umuyor.

Hong Kong EFAE’ye ilk kez katıldıklarını belirten Chang, sensörlerinin, daha fazla kolaylık sağlamak amacıyla AI platformlarıyla entegre olabileceğini ve geliştiriciler için kullanımı kolay daha fazla özellik eklemeyi planladıklarını da paylaştı. Potansiyel ortaklar, sensörleri yerinde inceleyerek kendi ürünlerini tamamlayacak kapasitesini hayal edebilecekler.

Chang, “Bizim açımızdan bu, yurt dışındaki müşterileri aramak ve piyasa trendlerini ve uygulamalarını araştırmak için doğru bir zaman.” diye de ekledi.

Başka bir katılımcı olan Deltrix, fuar sayesinde birkaç yeni endüstri alanında iş birliği fırsatları elde etti. Kıdemli Pazarlama Müdürü Shan Leung, “EFAE, çeşitli endüstri alanlarından profesyonelleri, alıcıları ve tedarikçileri bir araya getirerek etkili kişilerle ve akranlarla tanışma ve bağlantı kurma imkanı sunan bir platform sağlıyor.” şeklinde yorum yaptı. “Birçok katılımcı, araştırma projeleri, tasarım yarışmaları ve diğer girişimler üzerinde iş birliği fırsatları buluyor, bu da önemli profesyonel büyüme ve tanınmaya yol açabiliyor.”

Akıllı mobilite girişimi Socif, fuarda kurulan bağlantılar sayesinde “önemli iş birlikleri” oluşturduklarını belirtti ve şunları paylaştı:

“EFAE, sadece fuarda fiziksel olarak sergileme şansı sunmakla kalmadı, aynı zamanda sergi alanında önceden planlanmış iş eşleştirme ve sergi döneminden önce ve sonra ‘click2match’ çevrimiçi iş eşleştirme platformunu da sağladı. Bu hizmetlerle, ürün çözümlerimizi daha farklı endüstrilere tanıtma fırsatını elde ettik.” Kurucu ortaklar Jason Yuen ve Simon Tsang, müşterilere doğrudan ulaşmak ve iş çözümlerini açıklamak için standlarında olacaklar.

Dünyanın önde gelen elektronik vitrininde en son yenilikleri keşfetme şansını kaçırmayın!

13-16 Ekim 2024 tarihlerinde Hong Kong Kongre ve Sergi Merkezi’nde (1 Expo Drive, Wan Chai) düzenlenecek olan HKDC’ye katılmak için şimdi kaydolun. Kapılar Pazar gününden Salı gününe kadar 09:30 - 18:30 saatleri arasında, Çarşamba günü ise 17:00’ye kadar açık olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.