Tolga Kart ve Özgün Pelvan'ın kurucusu olduğu Third Dimension AI, 7 milyon dolar yatırım aldı

3D üretimsel yapay zeka üzerine çalışan Third Dimension AI, Felicis liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 7 milyon dolar tohum yatırım aldı.
Tolga Kart ve Özgün Pelvan'ın kurucusu olduğu Third Dimension AI, 7 milyon dolar yatırım aldı

3D üretimsel yapay zeka üzerine çalışan Third Dimension AI, Felicis liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 7 milyon dolar tohum yatırım aldı.

Abstract Ventures, MVP, Soma Capital ve Solari Capital’in de katılımıyla gerçekleşen bu yatırım ile şirket, ekibini genişleterek, 3D üretimsel yapay zeka modellerini daha da güçlendirmeyi ve sektördeki lider pozisyonunu sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Tolga Kart, Piotr Sokolski ve Özgün Pelvan tarafından kurulan Third Dimension AI'ın temel vizyonu, mühendisler ve sanatçılar için son derece detaylı ve yüksek çözünürlüklü 3D dünyaların, gerçek ya da hayali, sadece tek bir tıklamayla yaratılmasını sağlamak. Bu teknolojinin, oyun geliştiricilerinden savunma sanayiine kadar birçok farklı sektörde kullanım bulacağı belirtiliyor.

Tolga Kart, Third Dimension’ı kurmadan önce Tesla’da otonom sürüş sistemleri ve simülasyon projelerinde çalıştı. Ayrıca, Call of Duty gibi dünyaca ünlü oyunlarda önemli görevler üstlenerek oyun sektöründe uzun yıllar deneyim kazandı. Piotr Sokolski, Wayve ve Google’da otonom araçlar için foto gerçekçi simülasyonlar üzerinde çalıştı. Özgün Pelvan ise yapay zeka ve sinir ağları üzerine yayımlanmış birçok akademik çalışması olan deneyimli bir makine öğrenimi mühendisi.

Tolga Kart, 3D içerik üretiminin yaratıcı endüstrilerde büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, “3D üretimsel yapay zeka, mühendislerin ve sanatçıların büyük ölçekli dünyalar yaratma sürecini hızlandıracak. Şu anda aylar süren geliştirme süreçleri, bu teknolojiyle sadece birkaç gün veya saate indirilecek,” dedi. Aynı zamanda bu teknolojinin, oyun geliştirme maliyetlerini önemli ölçüde azaltacağını ve sektörün genel üretkenliğini artıracağını vurguladı.

Felicis’in kurucusu ve yönetici ortağı Aydın Şenkut da yatırım sonrası yaptığı açıklamada, “Third Dimension’ın tek tıkla son derece hassas ve gerçekçi 3D ortamlar yaratabilen teknolojisi, mühendislerin ve sanatçıların çalışma şeklini tamamen değiştirecek. Bu alandaki devrim niteliğindeki teknolojiyi desteklemekten heyecan duyuyoruz” dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.