OpenAI, Cosmopolitan ve Elle gibi dergilerin yayıncısı Hearst'ün içeriklerini ChatGPT’ye taşıyor

Bu iş birliği ile Cosmopolitan, Elle ve Esquire gibi tanınmış markaların içerikleri, ChatGPT ve diğer OpenAI ürünlerinde kullanılacak.
OpenAI, Cosmopolitan ve Elle gibi dergilerin yayıncısı Hearst'ün içeriklerini ChatGPT’ye taşıyor

OpenAI, ABD'nin önde gelen medya devlerinden Hearst ile yeni bir içerik lisanslama anlaşması imzaladı. Bu iş birliği ile Cosmopolitan, Elle ve Esquire gibi tanınmış markaların içerikleri, ChatGPT ve diğer OpenAI ürünlerinde kullanılacak. Ayrıca, San Francisco Chronicle ve Houston Chronicle gibi gazetelerin de yer aldığı, toplamda 60’tan fazla yayının içerikleri platformda sunulacak.

OpenAI’ın bu adımı, kullanıcılarına güvenilir ve kaynak gösterilen içerikler sağlama stratejisinin bir parçası. Hearst’ün Gazeteler Birimi Başkanı Jeff Johnson, "Yapay zekâ geliştikçe, profesyonel gazeteciler tarafından üretilen gazeteciliğin tüm yapay zekâ ürünlerinin merkezinde olması hayati önem taşıyor" diyerek, iş birliğinin güvenilir ve küratörlü içeriklerin önemine dikkat çekti.

Anlaşmanın finansal detayları paylaşılmasa da, Hearst’ün diğer reklam teknolojisi projelerine bu anlaşmanın dahil olmadığı belirtildi. Bu gelişme, OpenAI'ın 2024 yılı itibarıyla büyük yayıncılarla yaptığı lisans anlaşmalarının ardından geldi. Hearst, OpenAI ile içerik lisanslama anlaşmaları yapan uzun ve büyüyen medya yayıncıları listesine katıldı. OpenAI ile anlaşma yapan birçok yayıncı arasında şunlar yer alıyor: Hearst, Condé Nast, The Atlantic, Vox Media, Meredith Dotdash, The Financial Times, Axel Springer, The Associated Press, The American Journalism Project ve News Corp. 

Ancak, tüm yayıncılar OpenAI ile çalışmaya sıcak bakmıyor. The New York Times ve Alden Capital Group gibi bazı medya kuruluşları, yapay zekâ devine dava açmış durumda.

Hearst’ün bu iş birliği, medya şirketlerinin yapay zekâ ile entegrasyon yolunda attığı önemli bir adım olarak görülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.