Nükleer reaktörler geliştiren Blue Energy, 45 milyon dolar yatırım aldı

Blue Energy tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, A serisi yatırım turunda 45 milyon dolar yatırım aldı. 45 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Engine Ventures ve At One Ventures'ın ortak liderliğinde gerçekleşti.
Nükleer reaktörler geliştiren Blue Energy, 45 milyon dolar yatırım aldı

Temiz enerjiye odaklanan şirketler önemli yatırımlar almaya devam ediyor. Bu şirketlerden biri olarak karşımıza çıkan Blue Energy, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Blue Energy tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, A serisi yatırım turunda 45 milyon dolar yatırım aldı. 

45 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Engine Ventures ve At One Ventures'ın ortak liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında ise Angular Ventures, Tamarack Global, Propeller Ventures, Starlight Ventures ve Nucleation Capital yer alıyor.

Blue Energy tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin temel mühendislik ve saha çalışmalarını geliştirmenin yanı sıra yeni iş birlikleri kurması için kullanılacak.

2023 yılında Jake Jurewicz ve Matt Slotkin tarafından kurulan Blue Energy; güvenilir, temiz ve bol miktarda elektrik sağlayan nükleer enerji santralleri geliştiriyor. Blue Energy, inşaat süresini kısaltmak için tersanelerde modüler nükleer enerji santralleri inşa ediyor. Bu santraller, fosil yakıtlar ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla rekabet edebilecek şekilde enerji üretimi gerçekleştirebiliyor.

Nükleer reaktör teknolojisi her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Bu teknolojinin önündeki en büyük engel ise reaktörlerin üretim maliyetleri. Tam da bu noktada devreye giren Blue Energy, geliştirdiği teknoloji ile birlikte nükleer reaktör üretim süreçlerindeki masrafları azaltmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.