Discord'a erişim engeli getirildi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre; Discord'a erişim engeli getirildi. 
Discord'a erişim engeli getirildi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre topluluk platformu Discord'a erişim engeli getirildi. Bu yıl içinde Twitch, Wattpad, Instagram ve Roblox'a gelen erişim engellerinin getirildiğini hatırlatalım. Ekşi Sözlük kullanıcıları Discord'a erişim engeli başlatılması için başlık açarken, sosyal ağ kullanıcıları gelen erişim engelini kadınlara şiddet odaklı paylaşımlar yapan ve İncel ismi verilen topluluklarla, aynı zamanda çeşitli taciz ve dolandırıcılık faaliyetleriyle ilişkilendirdi. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Discord'da 5651 sayılı "İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi" hakkında kanunun 8/1 maddesinde yer alan "çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik" suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunduğunu belirtti.

BTK'nin sitesinde konuyla ilgili paylaşılan bilgiler ise şu şekilde: 

discord.com, 09/10/2024 tarihli ve 2024/12907 D. İş sayılı Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir.

2015 yılında kurulan Discord, kullanıcıların anlık mesajlaşma, görüntülü görüşme ve ses desteği özellikleriyle topluluk oluşturmasına imkan tanıyor. Geçen yıl paylaşılan bilgilere göre 560 milyon kayıtlı kullanıcısı olan Discord 2023 yılında 85 milyon kullanıcı kazanmayı başarmıştı. Discord'un 2023 yılında 21 milyon aktif sunucusu bulunmaktaydı. 

Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.